Torsk med asparges og hjemmelavet Hollandaisesauce
De gode gamle sauce vinder ind igen, og de er faktisk ikke så svære at tilberede. En hjemmelavet hollandaise er fantastisk nem at lave, så det er bare at kaste sig ud i det 😉 Her får vi den til dejlig torsk.
Det var faktisk vores forret nytårsaften. Jeg undskylder for billedet, men det kamera drillede bare, jeg var syg og det hele spillede bare slet ikke 😉 Men jeg tror godt man kan se hvad det forestiller 🙂 Forretten her smagte rigtig godt. Fisken var blød og lækker, asparges og hollandaise var perfekt tilbehør. Hvis det var en hovedret ville jeg servere nogle flere grøntsager til og så skulle der to stykker fisk til hver person 🙂
Torsk med asparges
og hjemmelavet Hollandaisesauce
4 torskefilet (loins)
salt og peber
smør til at stege i
Hollandaisesauce
250 g smør
3 æggeblommer
2 spsk. citronsaft
2 spsk. hvidvin
salt og peber
Tilbehør
smørdampet asparges
Steg fisken ca. 3 minutter på hver side. Smag til med salt og peber. Damp aspargesene i lidt vand og lidt smør.
Lige inden servering kan du lave din sauce. Varm æggeblommer, citronsaften og hvidvinen lidt op. Tilsæt den klaret smør (smør der er smeltet langsomt – og ikke det grumset nederst i gryden). Og så skal der piskes. Pisk til du har den rette konsistens. Det er lidt nemmere at styre over et vandbad. Men er du uheldig og saucen skiller, så tilsæt 2-3 spsk iskoldt vand og pisk igen. Saucen serveres med det samme.