Wok med Spaghetti squash (altså den ægte spaghetti squash)
Her den anden dag var jeg en tur i Meny. Ikke en butik jeg normalt handler i, da min pengepung desværre ikke kan klare det. Men engang imellem, når jeg har god tid, besøger jeg dem, for at se om der er nogle spændende grøntsager. De har faktisk et lidt mere specielt udvalg end resten af butikkerne her i Holbæk. Og denne gang var jeg så heldig at de havde en ægte spaghetti squash. Jeg har kigget efter dem i mange år, men aldrig fundet dem. Så den blev selvfølgelig købt, så jeg havde lidt at lege med i køkkenet 🙂
Jeg valgte at lave to retter af den. Den første blev denne her, hvor jeg har valgt at bruge den som erstatning sådan rigtig spaghetti (eller nok mere nudler). Det var virkelig et hit. De har en fast konsistens og en lidt sød smag. Jeg gav dem godt med krydderier og det klædte dem rigtig godt. Det ser måske lidt sammenklasket ud, men det er de slet ikke når man spiser dem, der er stadigvæk godt bid i dem også selv da de blev varmet op igen til frokost 😉
Man skal være opmærksom på at squash spaghetti har et GI (glykæmisk index) på 41. Hvilket gør at den ligger en del over den normale squash som har et GI på 15. Men nu skal man jo ikke kun kigge på GI. Man skal også kigge på måltidet som helhed og her er det sammensat med godt med fedt, grøntsager og vi fik dejlig kylling til 🙂 Så jeg synes det er fint. Desværre kan jeg ikke lave energiberegningen på denne opskrift, da jeg ikke kan slå spaghetti squash op i madlog, og jeg vil bestemt mene at dens data er anderledens end på almindelig squash.
-2 person Del squashen på langs og tag kernerne ud (de er i øvrigt spiselige). Læg squashen i et lille fad og om film (ikke helt tæt) over. Bag squashen i mikroovnen i 15-20 minutter. Den skal være helt mør. Lad den køle lidt af og riv derefter spaghetti strimler med en gaffel. Det er meget nemt. Jeg kunne ikke få strimler af den på langs, men kun på tværs (se billede). Rist fintskåret gulerødder og forårsløg på panden. Tilsæt teriyaki sauce, ingefær, hvidløg, salt og peber. Lad det simre et par minutter og kom derefter spinat og squash ved. Bland det godt sammen og tag det af varmen, når spinaten er blevet blød.Wok med Spaghetti squash
1/2 spaghetti squash
2 gulerødder
2 håndfulde spinat
2 forårsløg
1 spsk. Teriyaki sauce
1 spsk. revet ingefær
1 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk. rasp olie til stegning
Denne store flotte Squash Spaghetti måtte jeg bare have med hjem og lege med i køkkenet 🙂
Efter en tur i mikroovnen var den lige til at rive med en gaffel. Husk at rive på tværs og ikke på langt. Fibrene ligger på tværs.
Og det gav denne flotte lækre ret 🙂