10 tips til at holde vægttabsmotivationen og nytårsforsættet – Af Ida Lysdahl Fahrenholtz
10 tips til at holde vægttabsmotivationen og nytårsforsættet
-
Opstil alle fordele og ulemper/udfordringer ved vægttabsprojektet/at spise PCO-venligt. Skriv fx under fordele: Føler mig sundere, mere energi, jeg bliver gladere osv. Skriv fx under udfordringer: Det er svært, når jeg er ude, det er svært for mig at holde mig fra sukker osv.
-
Ønsker du et større vægttab, så tag et billede af dig selv i undertøj. Lad det minde dig om, at du ikke vil tilbage dertil.
-
Opskriv et klart mål og gør det klart over for dig selv, hvorfor det er så vigtigt for dig at opnå målet. Sæt en tidsfrist på dit mål, fx til sommer for der vil jeg gerne kunne passe mit gamle sommertøj. Læs målet højt for dig selv hver dag. Del det evt. med dine nærmeste.
-
Spørg dig selv: ”På en skala fra 1-5, hvor motiveret er jeg?” Hvad skal der til for at komme op på 5?
-
Hæng de gamle cowboybukser, du ville ønske du kunne passe igen, frem. Se på dem hver dag og mind dig selv om, at du gerne vil ned i dem igen.
-
Visualiser hvordan du har det, når du har opnået dit mål. Luk øjnene. Hvordan ser du ud? Hvordan har du det?
-
Fasthold dine tanker på det, du vil opnå ved at tabe dig og ikke kun på tallet på vægten.
-
Lav en dagbog, hvor du skriver gode og dårlige dage ned. Fx kan en god dag være, hvor du blev inviteret til fødselsdag, men du havde styrke til at sige nej tak til boller og lagkage. Hvis du en dag ryger i, skriver du i bogen – men nu ikke noget med at dunke dig selv oven i hovedet. Vær konstruktiv og se fremad. Hvad kan du lære af denne oplevelse? Hvad vil du gøre, hvis du kommer ud for lignende situation?
-
Inden du ryger i slikskålen, så spørg dig selv, hvor meget har jeg brug for det slik? På en skala fra 1-10, hvor meget vil jeg havde det slik? Hvis det er en 10’er, så giv dig selv 20 minutter til at fokusere på noget andet: samtalen, ryd op i en skuffe etc. Vær nysgerrig. Hvad mon der sker efter de 20 minutter. Spørg derefter dig selv: Hvor meget har du nu lyst til, det, der ligger i slikskålen? Og hvorfor? Hvad godt gør det for mig? Og mind dig selv om, hvordan du har det efter du har spist slik/sukker.
-
Del dine succeser med venner og familie
-Af Ida Lysdahl Fahrenholtz,
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne.