Osteskåle med lækkert fyld
Jeg havde helt glemt at jeg havde lovet jer, opskrifterne på det vi fik at spise på min mands fødselsdag:-) I har jo fået opskriften på desserten. Så nu springer vi i menuen og begynder med starten. Vi fik disse lækre osteskåle til forret. Det var en stor succes. De smager af meget og er faktisk super nemme at lave. Og så er de flotte – hvis jeg selv skal sige det:)
Jeg vil dog ikke selv tage æren for idéen, da de florerer mange steder på nettet (har opgivet at finde ophavs manden/kvinden). Jeg synes bare at de var geniale og måtte lave dem:-) Jeg tænker at man sagtens kan putte andet fyld i dem. Lige det man kan lide.
Osteskåle med lækkert fyld
Osteskåle
ca. 15. stk.
10o g. revet ost (jeg brugte bare en mild 45%)
100 g. parmesan ost (revet)
Fyld 1
50 g. spegeskinke
lidt purløg
1 dl. creme fraiche 38% (kan erstattes med fromage frais hvis man spiser efter PCO i balance)
lidt citron
timian
peber
Fyld 2
50 g. røget laks
1 dl. creme fraiche 38% (kan erstattes med fromage frais hvis man spiser efter PCO i balance)
lidt citron
dild
peber
Bland de to ost sammen i en skål. Læg 9 klatter ost på en bageplade med bagepapir. Jeg brugte en spiseskefuld til hver klat og trykkede dem lidt flade. Læg de sidste osteklatter på en anden bageplade. Bag osteklatterne i en 200 grader varm ovn til osten er smeltet og de er let gyldne. Mine fik lige et minut for meget. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle et par minutter. Løft dem forsigtigt af bagepapiret med en paletkniv og læg dem over et lille glas (f.eks et snapseglas).
De første kan drille lidt, men når man lige har øvet sig er det meget nemt og simpelt. Det vigtigste er at de ikke bliver kolde. De skal være meget varme når man lægger/folder dem over glassene (du kan også bruge en sølvpapirskugle).
Fyldet røres sammen, smages til og lægges i skålene, lige inde servering.
Det lyder virkeligt lækkert. Lavede du dem i forvejen og hvis ja, hvordan skal de så opbevares? Uanset hvad, så skal de prøves her ti weekend 🙂
Jeg bagte dem om formiddagen, og vi fik dem om aftenen. Jeg tror sagtens at man kan bage dem dagen før. Men de er altså super hurtige at lave.
Forbliver de sprøde, eller bliver de gumi agtige? Tænker det kunne være super lækkert til en lille rejekotaiel, måske lave en større klat og forme dem på et større glas, det må prøves i det nye år 🙂