LCHF kammerjunkere
Uhm Koldskål – så er det sommer:-) Elsker bare at erstatte aftensmaden med denne fantastisk spise;-) Men der høre jo kammerjunkere til. Man kan selvfølgelig bruge lidt hakket nødder, men jeg kan nu godt lide det søde og sprøde (bare hvis I ikke ved det).
Jeg har taget udgangspunkt i den opskrift jeg tidligere har lagt på https://pcoliv.dk/kammerjunkere/ Men ville gerne lave en LCHF udgave. Jeg synes de smagt godt og det er ikke sidste gang jeg har lavet dem:-) Jeg har været ude i flere forsøg, og synes de her er de bedste. Og så har jeg bare en svaghed for blåbær i koldskålen.
LCHF Kammerjunkere
2 dl. Mandelmel (evt. lidt mere)
4 spsk. kikærtemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje
4 spsk. Suvida eller 2 spsk. Sukrin+
75 g. smør
1 æg
1 dl. mælk
Pynt: Blåbær og kirsebær
Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Lad dejen hvile i 10 minutter. Hvis dejen ikke er fast så tilsæt lidt mere mandelmel. Tril dem til små kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir på. Bag kammerjunkerne i en 200 grader varm ovn i ca. 6 minutter. Nu kan de tages ud, deles og lægges tilbage i oven. Sluk ovnen og lad kammerjunkerne stå i ca. 30 minutter.
Tip. Man kan også tilsætte kardemomme.
Koldskålen lavede jeg af 1 l. Kærnemælk og 1 l. Ymer 3,5%, 4 spsk. Suvida, 2 tsk. vanilje, lidt citronsaft. Rørte det godt sammen og lod det trække et par timer.
Brugte du hjemmemalet mandel mel eller købe melen?
Det var købe mandelmel fra Funktionel mad:)
Tak – de er afprøvet og godkendt af hele familien :-).
Jeg bruger 10% græsk yoghurt og lidt fløde i koldskålen istedet for ymer for at få fedtprocenten op
Det var godt at I kunne lide dem:) Og god idé med den græske yoghurt og fløde. Det må jeg prøve:)