Æbleflæsk med blomkål i persillesauce – LCHF
En absolut klassiker, som vi bare er vilde med her i huset. For mig hører den sjovt nok december til. Æbleflæsk hører til julefrokosten;-) Guf, det er virkelig det bedste.
Æbleflæsk med blomkål i persillesauce
1 kg. flæsk
4 store æbler
2 rødløg
2 spsk. sukrin+ (eller efter behag)
1 spsk. Æble eddike
salt og peber
1 blomkål
1 dl. piskefløde
1 spsk. maizena (Hvis du spiser LCHF kan dette undlades, se tip)
15 g. smør (eller efter behag)
Persille
Salt og peber
Steg flæsket til det er sprødt og lækkert, huske at krydder det med salt og peber.
Pluk blomkålen i ønsket stykker og kog dem i vand med lidt salt. Blomkålen skal stadigvæk have lidt bid. Tag blomkålen op og lad det damptørre mens du laver saucen. Kog kogevandet op. Rør fløde og maizena sammen. Hæld det i det kogende vand, mens du pisker. Når saucen er jævnet, tilsætte smør, salt, peber og persille. Lad saucen koge et par minutter. Hæld blomkålen tilbage i saucen og rør det let rundt.
Del løgene i halve og skær dem i tynde skiver. Svits dem let på en pande. Skræl æblerne og skær dem i både. Man kan godt lade skrællen sidde på, men jeg kan bedst lidt det uden. Hæld æblebådene på panden. Rør lidt rundt. Tilsæt sukrin, æble eddike. Lad det simre til æblerne er møre. Smag til om det skal have mere surt eller sødt.
Tip: hvis du ikke vil have maizena i din kost, kan du lade lidt piskefløde koge ind. Tilsætte smør og persille. Smage til med salt og peber. Det er også en lækker sauce.
2 thoughts on “Æbleflæsk med blomkål i persillesauce – LCHF”