Lammemørbrad med hindbær
Aldrig i mit liv har jeg fået så lækkert kød, så er det sagt. Ikke engang på Søllerødkro (sorry). Smagen var i top på disse helt møre og fine lammemørbrad, som var en del af mit sidste køb hos TP netmarked. Kødets struktur var så fint, som jeg ikke har set på andet kød. Meget finere end f.eks okse mørbrad.
“Desværre” var disse mørbrad pakket i 1 kg og jeg var nød til at tø hele pakke op, så lad mig sige at vi fik massere af kød;-) Vi havde gæster og jeg havde lavet denne ret som en del af en menu på 4 retter. Gæsterne var meget begejstret:-) Og det samme var jeg. Ud over kødet valgte den indkogte sauce også glæde.
Og ja, der er kartofler på tallerknen;-) Et valg jeg tog at spise disse 6 små firkanter. Hvis du ikke vil spise kartofler så kan du selvfølgelig bare lave andet tilbehør. Hvis man skal spise denne ret som hovedmåltid, så skal der nok også lidt mere tilbehør til;-)
Ønsker du at gøre denne ret lidt mere kalorielet, så kan du skifte fløden med milda.
Lammemørbrad med hindbær 600 g lammemørbrad 400 g. spinat 200 g. kartofler Bland rødvin, hvidløg, timian, salt og peber og hæld det i en frysepose sammen med mørbradene. Lad det marinere i min. 12 timer. Tag mørbradene ud af posen og steg dem på en varm pande. Jeg gav mine ca. 6 minutter i alt. Pak mørbradene ind i sølvpapir og lad dem hvilen i min. 10 minutter. Hæld marinanden i en gryde, tilsæt fløden, hindbærrene (gem lidt til pynt) og lad sauce koge ind til den er helt tyk. Si saucen når hindbærrene er kogt godt ud. Smag til med salt, peber og bouillon. Skår kartoflerne ud i små firkanter. Vend dem i lidt olie og drys med salt. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Skyl og rens spinaten. Kog den med lidt vand i omkring 4 minutter til den er mør. Hæld vandet fra. Blend den med lidt salt. Anret flot. Energifordeling
-4 personer
1 dl. rødvin
1 dl. piskefløde (evt. milda)
4 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
salt og peber
lamme bouillon
70 g hindbær
salt og peber
1 tsk. olie
salt og peber
1500 g, 1587 kcal. 18% kulhydrat, 45% fedt, 37% protein.