Franskbrød – uden mel
Savner du et dejligt hvidt brød? Så er det her lige en opskrift til dig 🙂 Brødet smager rigtig godt og har en god fast krumme. Den er ikke æggede 😉 Min mand mener at det er det bedste brød til dags dato (og det siger jo lidt. Det smager brød, som han siger).
Faktisk smager det også rigtig godt ristet, så tænker jeg må lave et toastbrød, men det skal jeg nok vende tilbage med, hvis det lykkes 😉 Det her brød smager skønt med ost og skinke på. Eller hvis man ikke lige tænker på proteinet, så med smør og Nutella (sukkerfri selvfølgelig) 😉 Alt i alt et rigtig godt weekend brød 🙂
Franskbrød
4 æg
1 spsk. sukrin+
1 tsk. salt
2 spsk. fiberhusk
1 dl. mandelmel – fedtreduceret fra Funktionel mad
2 dl. pofiber
2 dl. mælk
1 æg til pensling
birkes
Pisk æg og sukrin sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter. Læg dejen på en bageplade med bagepapir. Form evt. brødet med en våd ske eller våde hænder. Pensl forsigtigt brødet med sammenpisket æg, drys med birkes og skær nogle riller i det brødet. Bag brødet i 50-60 minutter ved 175 grader (varmluft). Afkøl brødet på en rist.
Jeg synes, at jeg engang kan huske at have læst at små børn ikke må få fiberhusk og ved at min diabetiker far slet ikke må få. Kan man erstatte det med noget andet som er PCOS venligt, Børnevenligt og Diabetiker venligt?
Derudover synes jeg at havde læst at pofiber kan erstatte det med mandelmel. Men vil det så sige man bare kan bruge 3 dl. mandelmel i stedet? eller ?
Eller skal jeg virkelig bare tage mig sammen og få købt pofiber? 😀
Ser forresten vanvittigt lækkert ud!
Hvorfor må diabetikere ikke få FiberHusk ?
Min far bruger det og er også selv diabetiker.
det lyder meget mystisk på mig.
Er der mange kalorier og kulhydrater i dette Brød? 😊