Ramsløgsporre
Det her er utrolig lækkert. Jeg er bare vild med de bløde søde porre og så smagen af ramsløgssmør. De smager virkelig godt sammen. Men ok, jeg kommer jo også det smør på alt i øjeblikket 😉 Det her er en skøn måde at friske grøntsagerne lidt op på 🙂
Ramsløgsporre
6 porre
olie
ramsløgssmør (se opskrift længere nede)
Rens porrerne. Læg dem i et ovnfast fad (evt. på noget bagepapir). Skær et snit på langs i porrerne, ikke helt ud til enderne og ikke helt igennem porrerne. Det skal ligesom være en lomme. Fyld porrerne med ramsløgssmør. Bag porrerne i ca. 30 minutter ved 200 grader. Til de er gyldne.
Ramsløgssmør
125 g. blødt smør
10 stilke ramsløg
skallen af 1/2 økologisk citron
lidt salt
Ramsløgssmør
Kom ramsløg, det meget bløde smør (kom det evt. et øjeblik i mikroovnen), citronskal og lidt salt i en foodprocessor og kør til du har en ensartet masse. Kom det i en sprøjtepose. På en tallerken sprøjtes små toppe (evt. på bagepapir). Stil det i køleskabet til brug.