Grillet kalkunbryst med hvidløgssmør og parmaskinke
Elsker kalkunbryst, men det er også et stykke kød der kan blive rigtig kedeligt og tørt. Derfor laver jeg det ofte med fyld. Denne gang kom jeg dog på en god idé (hvis jeg selv skal sige det) og det er at sprøjte det med hvidløgssmør. Det smage bare vildt godt og gjorde at kødet var lækkert, saftigt og smagte skønt 😉
Hvis man vil sparer lidt på kalorierne, så kan man selvfølgelig erstatte smørret med bouillon. Det smager også skønt 😉 Denne opskrift kan også lave i ovnen.
Beklager i øvrigt for de lidt dårlige billeder. Kameraet drillede mig gevaldigt denne dag.
Grillet kalkunbryst
med hvidløgssmør og parmaskinke
1 kalkunbryst
8 skiver parmaskinke
2 dl. hakkede krydderurter (f.eks persille og salvie)
100 g. hvidløgssmør
salt og peber
Gnid kalkunbrystet med de hakkede urter, salt og peber Smelt hvidløgssmørret. Sprøjt ca. halvdelen af smørret ind i kødet forskellige steder. Dæk forsigtigt kødet med parmaskinken. Læg kødet i en bradepande evt. på en rist (men husk bakke under da smørret løber ud). Grill kødet ved ca. 200 grader i ca. 20 minutter. Sprøjt kødet med resten af smørret. Husk at gøre det forskellige steder på kødet. Grill kødet videre i 20 minutter. Skrue så grillen op til 250-300 grader og grill kødet til det får lidt farve (ca. 10 – 20 minutter). Lad kødet hvile 20 minutter før det skæres ud.
Kalkunbryst er et flot stykke kø