Grøn salat med stegt avokado og bagte radiser – fra bogen “Vegetar”
Denne her opskrift fik min interesse, den indeholder nogle tilberedninger af grøntsager som jeg aldrig har prøvet før (og det er sjældent). Jeg har aldrig fået paneret stegt avokado eller bagte radiser for den sags skyld 🙂 Så det må afprøves. Det ser super lækkert ud. Opskriften er fra bogen Vegetar, 140 grønne hverdagsopskrifter.
Du kan læse min anmeldelse af bogen Vegetar, 140 grønne hverdagsopskrifter
GRØN SALAT
MED STEGT AVOCADO & BAGTE RADISER
Det lyder måske lidt underligt med varm avocado og bagte radiser, men jeg garanterer, at det smager rigtig godt. Denne salat er meget simpel og kan serveres som en let frokost eller som forret.
2 personer
BAGTE RADISER
1 bdt radiser, 200 g
2 spsk olivenolie
1 spsk ahornsirup
1 tsk røget paprika
salt og peber
STEGT AVOCADO
2 avocadoer
1 æg
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk oregano
salt og peber
50 g kokosmel
50 g sesamfrø
olie til stegning
100 g rucola
DRESSING
3 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
saft af ½ citron
salt og peber
Tænd ovnen på 220 grader. Rengør radiserne og halver dem. Vend dem sammen med olie, sirup, paprika, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter og lad dem herefter køle en smule af.
Skær avocadoerne ud i skiver, ca. 8 skiver pr. avocado. Pisk ægget sammen i en skål.
Kom krydderier, kokosmel og sesamfrø i en minihakker og blend det sammen til en grov rasp. Vend avocadoskiverne i æg og dernæst i krydderiblandingen. Steg skiverne i olie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde på begge sider, ca. 1 minut på hver side.
Fordel den rengjorte rucola på et stort fad og læg de sprøde avocadoskiver og bagte radiser ovenpå. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til. Fordel dressingen over salaten og server med det samme.
Opskriften er fra bogen Vegetar, 140 grønne hverdagsopskrifter af Ditte Ingemann