Sukkerfri Marcipan
Marcipan er en af de ting jeg elsker ved december 😉 Elsker bare den søde lækre smage. Især når marcipanen er hjemmelavet 🙂 Det er så nemt at lave sin egen udgave af marcipan. Du kan bruge det sødemiddel man nu bedst kan lide, så det passer lige specielt til dig 😉
I denne opskrift har jeg brugt noget mandelmel fra mit skab 😉 Det er ikke fedtreduceret. Jeg synes nemlig ikke at det fedtreduceret er specielt godt til marcipan. Det giver en mærkelig smag. Hvis du ikke kan få fat i lige det mærke mandelmel, som jeg har brugt, så bare brug et andet mærke. Det kan være du skal bruge lidt mere eller lidt mindre mel, alt efter hvor meget det suger 🙂
Jeg har tidligere lavet nogle forskellige udgaver af marcipan. Prøv f.eks Hjemmelavet marcipan med Yaconsirup eller Marcipan fra bogen Julens Glæder. Husk også at du finder en lækker opskrift på hjemmelavet nougat på bloggen
Sukkerfri Marcipan
3 dl. mandelmel (ikke fedtreduceret fra Funktionel mad. Jeg har brugt denne mandelmel)
1/2 dl. sukrin melis
2 spsk. æggehvide
et par dråber mandelessens
Bland alle ingredienserne sammen og ælt det godt igennem. Smag til med mandelessensen. Hvis dejen er for klistret, så kan du komme lidt mere mandelmel i. Form til en pølse og fold folie om. Læg det i køleskabet et par timer. Så er det klar til konfekt osv.
.