Fastelavnsboller med hindbær
Nu er det jo fastelavn i weekenden, så I skal da have opskriften på de her lækre fantastisk fastelavnsboller. De smager så skønt med deres hindbærfyld. Selve bollen er luftig og sprød i overfladen. Der bliver 8 store flotte kager ud af det her.
Der er gennem tiden lavet flere udgaver af fastelavnsboller, her på bloggen. Du kan se alle udgaverne her i dette indlæg. Jeg synes dog at de her er de bedste til dags dato 😉 Håber I får en skøn fastelavnsweekend 🙂
Fastelavnsboller
med hindbær
-8 stk.
Boller
3 æg
2 dl. piskefløde
1 dl. Kokosfibre, fedreduceret fra Funktionel mad
2 dl. Pofiber
2 tsk. bagepulver
100 g. smeltet smør
1 spsk. Sukrin+
Hindbærskum
2 blade husblas
125 g. frosne hindbær
2 spsk. vand
2 dl. piskefløde
20 g Sukrin+
1½ æggeblommer (past.)
2 tsk. vanilje
Hindbær syltetøj – sukkerfri
Sukrin melis til pynt
Evt. hindbær til pynt
Boller
Pisk æggene og piskefløde sammen med håndmixeren. Tilsæt kokosfibre, pofibre, bagepulver, sukrin og smørret. Rør det hele sammen og lad dejen trække i ca. 10 minutter. Læg 8 skefulde dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat bollerne med en våd (vand) ske, så de bliver glatte i overfladen. Bag bollerne i en 180 grader varm ovn (varmluft) i ca. 10 minutter. Tag bollerne ud og lad dem køle af på en rist.
Hindbærskum
Læg husblas i en skål koldt vand i 10-15 minutter. Kog hindbær, vand og vanilje i et par minutter. Kom husblasen i og rør det godt. Kom det igennem en si (dette behøver man ikke, men jeg hader hindbærsten). Pisk æggeblommerne og sukrin luftigt. I en anden skål piskes flødeskummet. Kom bærblandingen sammen med æggemassen og rør det forsigtigt sammen. Bland det sammen med flødeskummen. Pas på ikke at rør, men vend det sammen. Kom det i en sprøjtepose og læg den i køleskabet til du skal bruge det.
Skær bollerne igennem. Læg en skefuld syltetøj midt på hver underdel af bollerne. Kom hindbærcreme udenom. Læg toppen af bollerne på og drys med Sukrin melis. Top med hindbær. Serveres med det samme 🙂
PCOliv.dk
Dejlige friske fastelavnsboller