Havtaske filet med asparges og fødselsdagsindlæg :)
I dag har jeg fødselsdag 🙂 Så HIP HIP HURRA til mig 😉 Må dog indrømme at jeg har lidt svært ved at komme i fødselsdagshumør og har valgt at holde den helt stille i år. Som I har bemærket, så er her også stille på bloggen i disse dage. Jeg har intet overskud. Men det skal nok komme igen 😉
Jeg mangler overskud fordi jeg kæmper en del mentalt i øjeblikket. Jeg har de sidste par måneder været en del igennem. Jeg er blevet kontaktet af familiemedlemmer som jeg ikke har set i flere år, og fik at vide, at de var BRCA 1 positive. Det var derfor en god idé at jeg blev undersøgt. Så jeg har været til genrådgivning og har fået resultatet, at jeg desværre også er positiv. Det betyder at jeg har omkring 80% risiko for at udvikle brystkræft og 60% risiko for at udvikle æggestokkekræft. Det var noget af en melding at sluge. Når jeg kigger på familie historien, så er min beslutning klar. Jeg skal have fjernet hele underlivet og brysterne. P.t. venter jeg på dato for operation for at få fjernet underlivet.
Det har været hårdt at blive konfronteret med familieuro, dødsangst, uvidenhed, dødlighed, operationer osv. Og det har virkelig taget min mentale energi. Men derfor skal vi jo stadigvæk holde fødselsdag 😉
Min kære børn og mand, vækkede mig i morges med fødselsdagssang og gaver 🙂 Børnene havde tegnet så fine tegninger og skrevet så flotte kort. Jeg fik to søde havefigurer af dem 🙂 Min mand gav mig et gavekort til en tatovør. Jeg har nemlig i det sidste halve år ønsket mig et tatovering. Et lille symbol på at min OCD og angst ikke skal styre mig. Det er min første tatovering og jeg glæder mig så vildt til at få den (altså til det er overstået). Resten af dagen bliver stille og rolig. Min kære mand har lovet at lave en lækker aftensmad til mig.
Og jeg vil lave denne ret som forret – for den smager fantastisk 🙂 Lækker fisk og asparges suppe. MUMS. Jeg håber så at vejret klarer lidt op, så vi kan se solen i dag 😉
Havtaske filet med asparges
-2 personer
2 stk. havtaske filet
lidt olie og lidt smør
salt og peber
1 bundt asparges
1/2 liter fiske bouillon
1 dl. piskefløde
saften af 1/2 citron
salt og peber
evt. maizena.
Skyl aspargesene og knæk bunden af. Kom bundstykkerne op i en gryde og tilsæt bouillon. Lad det koge i 20 minutter. Skær alle hovederne af aspargesene og kom dem i en lille skål til senere brug. Skær resten af aspargesene i små stykker. Si bouillonen og smid bundstykkerne fra aspargesene ud. Tilsæt piskefløde og citron til bouillonen. Kom aspargesstykkerne i og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag suppen til. Ønsker du en tykkere suppe, kan du jævne den med lidt maizena. Kom aspargeshovederne i lige inden servering.
Steg fisken på en pande med lidt olie og lidt smør. Fisken skal have ca. 4 minutter på hver side.
PCOliv.dk
Flotte havtaske filetter.
Anrettet i lækker aspargessuppe.