Æbledrømme
Æbledrømme – et navn der passer perfekt til disse kager. Bløde, søde æbler, knasende mandler og sprød lækker kage på toppen. Spist på en kold, blæsende og mørk efterårs dag, så drømmene rigtig kunne flyve. Flyve gennem den bog jeg sad og genlæste den fantastiske bog – Det ventende hjerte (af Cindy Campnella). Pakket godt ned under tæppet og med en god kop the. Bedre bliver det ikke:-)
Æbledrømme
4 æbler
Dej
100 g Mandelmel
100 g. Kamutmel eller hvid hvede
100 g. blødt Smør
4 spsk. Sukrin (eller andet sødemiddel)
Fyld
100 g. Mandler
2 tsk. Kanel
2 spsk. Sukrin (eller andet sødestof).
De 4 æbler skylles godt, deles i halve og kernehusene skæres ud. Læg dem i et ovnfast fad med skæresiden opad. Hak mandlerne (gerne med skræl) groft og put dem i en lille skål. Rør mandlerne med kanel og sukrin. Læg mandelblandingen oven på æblerne. Put smøret i en skål og tilsæt mandelmel, kamutmel og sukrin. Rør det sammen til en dej med hænderne. Den klister en smule. Del dejen i 8 lige store klumper. Hver klump formes til en flad tynd pandekage, der lægges over æblerne. Bag æblerne i en 180 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter (alt efter hvor smasket du vil have æblerne).
Jeg ved at dejen falder lidt fra hinanden når den bliver bagt, men smagen er helt fantastisk. Serveres lune med flødeskum til:-)
Kom bare an, efterår – jeg er klar;-)
.
Hvor ser det bare skønt ud!
Jeg elsker alle versioner af æblekage, der er bare så ofte store mængder sukker i.
Mon ikke det også kunne være lækkert at gemme lidt mørkt chokolade under låget?
mvh Karina
De er afprøvet og meget meget lækre 🙂
Næste gang vil jeg dog skrælle æblerne, da skrællen blev lidt sej.
Jeg halverede potionen helt ned til 1 æble, og det blev super godt 🙂
Selv min kæreste var vild med det (Og han er ellers ikke til kanel og varme æbler)