Slim Scrambles – af Nathalia Vienberg
Endnu en opskrift fra Nathalia. Tak for det:-) Nye ideér til morgenmad er altid meget velkomment her i huset. Jeg kører tit fast i det samme. Derfor er der heller ikke så mange morgenmadsopskrifter her på på bloggen. Så dejligt at få hjælp af læserne:-)
Slim Scrambles – af Nathalia Vienber
1-2 person
Ingredienser:
½ løg
2-6 æg (alt efter størrelse og antal personer – 2 medium æg pr. person)
en god håndfuld champignon
en god håndfuld blomkål/broccoli
2-6 skiver røget filet (2-3 skiver pr. person)
1-2 tomater
evt. hytteost
en lille håndfuld blåbær pr. person, til pynt
Smør til stegning
krydderier efter eget valg (jeg plejer at bruge friskkværnet peber)
Sæt en dyb pande eller wokgryde over medium-høj varme. Smid en klat smør på panden. Hak det halve løg i tern og svits det så i smøret til de er pænt gennemsigtige. Skru lidt ned for varmen, og klæk så æggene ned i wokken/på panden. Lad dem stå og blive til noget lignende et stort tykt spejlæg, imens du ordner grøntsagerne. Jeg plejer altid at have broccoli, blomkål, champignon og lign. ordnet på forhånd og i hver deres frysepose i køleskabet. Så er det bare lige at hive dem direkte ud på panden nærmest. Jeg plejer at hakke grøntsagerne meget groft og smide dem direkte ned til æggene, når æggene er blevet hvide i det, og ellers kan man jo også koge blomkålen/broccolien lidt, hvis man gerne vil have den bløde konsistens. Jeg kan dog godt li at der er noget der er lidt sprødt i retten. Når grøntsagerne er smidt i retten, væltes det hele rundt rundt med en spatel, så man netop får den scramblede konsistens. Jeg smider sommetider en teske hørfrø i, men dette er ikke påkrævet. Tilsæt krydderier og røget filet, som er skåret i strimler. Lad den røgede filet blive kompakt i farven. Skær tomaten groft – typisk i store tern. Tilsæt tomatternene i retten. Lad det hele stå og simre lidt, mens du vender i det med spatelen. Hvis man ønsker en lidt mere cremet/våd konsistens kan man tilsætte hytteost. Ca. en stor spsk. pr. person. Hytteosten kan også bare lægges ved siden af den færdige ret, som ’tilbehør’. Retten hældes over i en dyb tallerken, der suppleres evt. med en klat hytteost. Drys blåbærrene over retten og servér straks.
Hvis man føler at man gerne vil have lidt brød til retten kan det varmt anbefales at riste en skive rugbrød (af den slags vi må spise), og servere til.
Man kan naturligvis bytte grøntsagerne ud med alle mulige andre grøntsager, og den røgede filet kan byttes ud med oksespegepølse. Jeg laver mange mange forskellige kombinationer selv, men denne her er min klare favorit og den der minder mig mest om de ‘lækre scrambled eggs’.
Velbekomme 🙂
.