Kalvekød i limesauce
Denne ret synes jeg blev rigtig god. Jeg blev godt mæt og gæstener var også tilfredse:-) Limesaften gjorde det friskt. Salaten med dressingen var også super lækker. Måske kunne I der er til Chili med fordel tilsætte lidt af det i retten:-)
Kalvekød i limesauce
-4 personer
800 g. Kalvekød i strimler
1 stort Løg
450 g Champignons
1 Grøn peberfrugt
2 fed Hvidløg
2 spsk. Limesaft
1 flaske Milda Cremefine 7% (Hvis du spiser LCHF kan du erstatte med Piskefløde)
Salt og peber.
Salat
200 g. Iceberg
1 Agurk
4 Tomater
1 grøn Peberfrugt
Dressing
50 g. Rucola
1 fed Hvidløg
20 Mandler
1 spsk. Lime
lidt sødestof.
evt. lidt vand
Tilbehør: 120 g. (ukogt) Bulgur (ikke hvis du spiser LCHF) eller blomkålsris (1 blomkål) https://pcoliv.dk/blomkalsris/
Start med at snitte salaten. Dressingen laves ved at putte alle ingredienserne i en blender. Køres til en jævn dressing. Tilsæt vand, hvis den er for tyk.
Snit løg, peberfrugt, champignons og hvidløg, så det hele er klart. Svits løg. Tilsæt champignons og rist det godt. Tilsæt så peberfrugt, hvidløg og limesaften. Lad safte koge godt ind. Tilsæt kødet og rist det. Hæld cremefine over og lidt kulør. Kødet må ikke få for meget for så bliver det sejt. Kun 3-4 minutter på panden.
Serveres med bulgur eller blomkålsris.
Energifordeling med 120 g Bulgur (i alt)
2888 g. 2250 kcal – 563 kcal pr. person.
31% kulhydrat
31% Fedt
38% Protein
Energifordeling med blomkålsris https://pcoliv.dk/blomkalsris/
3268 g. 1958 kcal – 490 kcal pr. person.
24% kulhydrat
34% Fedt
42% Protein