Åben kyllingelasagne – LCHF
Denne ret var bare lækker. Jeg har længe haft kig på en åben lasagne, da jeg tror det er bedre med de her lasagneplader:-) Og ganske rigtigt. Hele familien spiste denne udgave med velbehag. Den er mættende, lækker og fuld af smag. I vil helt sikkert se flere udgaver af åben lasagne i fremtiden;-)
Vi fik en dejlig frisk salat til, da lasagnen er lidt tung:-) Og så er det endda LCHF.
Desværre er min ovn gået i stykker. Jeg kan kun bruge almindelig oven. Ingen varmluft, grill eller andet spændende. Derfor er udgaven på billedet meget farveløs. Beklager;-) I må tænke jer til farven. Savner i øvrigt en ovn der virker. Komfuret har været i stykker siden jul:-(
Åben kyllingelasagne
-4 personer
Lasagne plader
4 æg.
200 g. Philadelphia ost
1/2 dl. fiber husk
salt
Fyld
600 g. kogt kylling filet
1 stor dåse tomatpure
1 glas soltørrede tomater
1 peberfrugt
1 løg
2 fed hvidløg
salt og peber
timian
3 dl. kyllingbouillon
2 kugler mozzarella
Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Svits løg i olie tilsæt hvidløg og peberfrugt. Tilsæt bouillon, tomatpure og timian. Hak det soltørrede tomater fint og hæld dem i gryden. Smag til med salt og peber. Tilsæt finthakkede kylling og lad rette simre i 10 minutter.
Pisk æggene, fiberhusk og salt til en tyk masse. Pisk derefter osten i. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør med olie. Hæld æggemasse ud. Det skal fylde hele pladen. Bag lasagnepladen i en 150 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Den må ikke blive gylden, men skal være fast.
Tag lasagneplade ud og skær den i 4 lange baner. Løsne pladerne forsigtigt. Smør 4 små ovnfaste fade. Anret en åbenlasagne i hvert fad. Det skal ligesom være et S med fyld:-) Top med mozzarella og timian. Grill de 4 lasagner i oven til de bliver gyldne – og det var så her min ovn er i stykker, så I må tænke jer til farven på billedet;-)
1 thought on “Åben kyllingelasagne – LCHF”