Æbleringe – en genoplivning :) LCHF
Efter at have set Sebastians jul i går med børnene, kom jeg til at tænke på de lækre æbleringe, som jeg kopieret fra udsendelsen for nogle år siden:) De er så fantastiske og er virkelig værd at hive frem igen 🙂 Jeg har prøvet at lave lidt forskellige udgaver gennem tiden og kan anbefale at prøve med lidt kanel i dejen. Det fungere også rigtig godt, men så går vi lidt væk fra æbleskive smagen.
Dette er jo en helt gammel klassisk måde at tilberede æbleskiver på. Og faktisk en meget bedre udgave en de der købe kedelige æbleskiver man får alle steder. Jeg kan varmt anbefale dig at afprøve dem. De er selvfølgelig her lavet i en LCHF udgave. Helt uden mel og sukker. Guf, guf, guf.
Min originale opskrift finder du her i original opskriften kan du bare erstatte kamutmelet med hvid hvede. Det var faktisk en af mine første opskrifter på bloggen 🙂 Og så hørte jeg i øvrigt fra Jane Faerber at hun har en variation med i sin nye bog, der kommer til foråret 😉 Det bliver man da lidt stolt over 😉
4 æg Æg og sukrin piskes sammen, hvorefter udrøres mel heri, den smeltede smør, og vanilje. Lige før bagningen tilsættes bagepulveret og det røres godt sammen. Skræl æblerne og tag kernehuset ud. Skær æblerne i ringe ca. 3-4 mm. tykke. Tør dem med køkkenrulle. Put (rigeligt) smør på en pande og varm panden. Dyp en æblering i dejen og læg den på panden. Gentag til panden er fuld (ca. 5 skiver). Steg dem ved svag varme, så æblerne bliver bløde. Gentag til alt dejen er brugt. Serveres med sukrin melis og syltetøj. EnergifordelingLCHF Æbleringe
2 dl mandelmel (fra Funktionel mad)
80 g. smør
40 g. Sukrin+
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
4 æbler
1476 kcal, 860 g. 19% protein, 56% fedt, 25% kulhydrat (152 g.)
Har lige prøvet denne opskrift i dag, dog med alm sukker, da jeg ikke havde andet. Mums, de er bare lækre. De smager fuldstændig som rigtige æbleskiver men bare med, ja, en skive æble i midten 😀 det bliver så absolut ikke sidste gang.