Aubergine dip
Uhm, fik lavet denne skønne dip i weekenden. Den smager så godt. Lavede en kæmpe portion, så der er faktisk også til i aften 😉 Skønt 🙂 Dippen smager dejligt af auberginer, hvidløg og tahin. De andre ingredienser dukker også frem.
Selvom kræfter er små i denne periode, så forsøger jeg at holde fast i at lave lidt god mad til familien. Jeg hygger mig og det er jo også sundt. Jeg skal spise mig sund og stærk i øjeblikket. Min krop skal være så klar til kemoen 😉 Jeg mangler bestemt også at få nogle af mine gamle kræfter tilbage. Jeg er stadigvæk meget begrænset i hvad jeg kan lave, og skal hvile 4-5 gange i løbet af dagen. Men jeg er hjemme og solen skinner 🙂
Nå, vi kom fra aubergine dippen. Mine børn kunne også lide den. Dippen kan bruges som tilbehør til alt slags kød, men også som forret med et godt brød til (måske ristet rugbrød). Faktisk kan det også bruges som grøntsagsdip. Så lav du bare den store lækre potion 😉
Aubergine dip
2 aubergine
3 fed hvidløg
1 spsk. tahin
2 spsk. oliven olie
1 dl. hakket persille
2 spsk. citron saft
1 dl. creme fraiche 18%
lidt salt
evt. chili
Skyl auberginerne. Prik en masse huller i dem med en gaffel. Pak dem (begge i samme pakke) ind i bagepapir og derefter i sølvpapir. Grill auberginerne i times tid – til de er helt møre. Tag dem af grillen og lad dem køle af. Tag skrællen af auberginerne og kom dem i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Kør til du har en dejlig cremet dip. Smag dippen til. Kom det i en skål og stil det koldt til det skal serveres.
Smager skønt til grillet kylling, bøffer, koteletter osv. Kan også bruges bare med brød eller som grøntsags dip.
PCOliv.dk
To grillet lækre auberginer. Lige klar til at blive moset til dippen
Lækker Aubergine dip