Bøf med hytteostsauce og ovngrønt
Indrømmet – jeg elsker flødesauce. Men den går altså ikke i øjeblikket. Så jeg var lykkelig da jeg gjorde et forsøg ud i hytteostens verden og fandt ud af at det også kan bruges til sauce:-) Ok, det er ikke flødesauce, men en god erstatning. Skal lige nævne at sauce ikke kan stå. Den skal laves i sidste øjeblik og spises med det samme. Men det er intet problem her i huset;-)
Bøf med hytteostsauce og ovngrønt
-2 personer
2 Bøffer (400 g. i alt)
150 g. Champignons
Salt og peber
1 fed hvidløg
Grøntsager
200 g Blomkål
200 g Bønner
100 g Broccoli
1 løg
1 tsk. Olivenolie
2 fed hvidløg
Timian
Salt
Tomaterne
20 Cherry tomater
Sauce
150 g. Hyttost 1,5%
1 okseterning
evt. lidt portvin eller rødvin
Skyl tomaterne og læg dem i et lille smurt (med olie) fad. Stil dem i en 180 grader varm ovn i 1 time. Skyl og skær grøntsagerne ud i passende størrelser. Bland olie, hvidløg, salt og timian i en lille skål. Læg grøntsagerne i et fad og hæld olien over. Rør rund med fingerne til olien er fordelt. Sæt fadet i ovne sammen med tomaterne ca. 30-45 min (alt efter hvordan du kan lide dine grøntsager)
Put lidt olie på en pande og steg et delt hvidløg. Tag hvidløget op og smid det ud. Steg nu dine bøffer som du kan lide dem. Tag dem af og læg dem i et fad. Steg champignons og læg dem over bøfferne. Lad saften ligge tilbage på panden. Hvis du vil have vin eller portvin i sauce skal du hælde det på panden nu og lad det fordampe lidt. Tilsæt hytteosten og okseterningen. Varm til hytteosten er smeltet og tilsæt lidt kulør. Smag til med salt og peber. Hæld sauce i en skål, hvor der kan rører, da den samler sig lidt i klumper, når den står.
Energifordeling
1634 g. 1237 kcal – 619 kcal pr. person
31% Kulhydrat
29% Fedt
41% Protein
Gud hvor ser og lyder dem lækker.
Den må vi snart have herhjemme..