Stifado (græsk oksegryde)

Denne ret får mig virkelig til at drømme om sommer, sol og grækenland. Retten her er fantastisk og ganske ubeskrivelig god. Simremad til en lang mørk vinteraften. Den har mine varmeste anbefalinger. Børn og voksne er vilde med den. Grækerne serverer den ofte med Orzo til. Det er små rislignende pastakorn. Det smager fantastisk;-) Men er jo desværre ikke så PCOvenligt. Du kan evt. prøve med blomkålsris.

 

Denne ret blev postet som en af de første på bloggen, men nu tillader jeg at poste den igen – for endelig (2 år efter) har jeg fået lavet billed af den lækre ret:-)

Stifado
-6 personer (hvis alle spiser meget kød ellers 8 personer)

2 kg. Oksekød i tern (f.eks tykkam)
400 g små Perleløg (i mangel af bedre kan frost perleløg bruges)
3 fed Hvidløg
1½ d. Rødvin
1 stang Kanel
1 Laurbærblad
1 spsk. Rødvinseddike
2 dåse tomatpasta
5 dl. Vand
Salt og Peber
1 Okseterning
OlivenOlie

Varm olien i en gryde og svits løgene til de er gyldne. Tag løgene op og læg dem på køkkenrulle. Kødet brunes godt til al væden er væk. Tilsæt resten af ingredienserne og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad retten simre (husk låget) til kødet er mørt. ca. 2 timer, måske 3 timer. Tilsidst puttes løgene tilbage og varmes i retten.

Serveres med dejlig græsk salat og tzatziki. https://pcoliv.dk/tzatziki/
 

Energifordeling (uden tilbehør)
491 g. 540 kcal pr. person

55% Protein
16% Fedt
17% Mufa
12% Kulhydrat (16,5 pr person)

 

4 thoughts on “Stifado (græsk oksegryde)

  1. Jeg er gået igang med at lave denne her ret.. Er meget spændt, har lige smagt på det og synes det var meget syrligt, måske er det fordi det lige skal ha tid? Bliver det mildere?

  2. Hej Emilie.

    Tænker det kan afhænge af den vin og vineddike du bruger. Smag den evt. til med lidt sødestof til sidst. Det har jeg dog aldrig måtte gøre. Synes Kanelen giver en dejligt sød smag. Er næsten sikker på at det nok skal komme:-) Håber det bliver lækkert. Kunne godt spise det nu:-)

  3. Til info ser linket til “græsk salat og tzaztiki” ser desværre ud til at være i stykker.

    Bloggen “http://pcolivet.wordpress.com/2010/11/01/tzatziki/” er angiveligt slettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *