Beercanbøf med asparges og ærte salat
Her på matriklen er vi blevet ret vilde med de her beercanbøffer. De er lavet i rigtig mange varianter og de smager bare godt. Jeg er vild med dem fordi de bare kan varieres og laves på en måde der passer den enkelte. Man kan lave dem fedtfattige eller fyldt med fedt – alt efter hvilken kost man spiser efter. Det er genialt.
Og så gør de sig faktisk rigtig fint som gæstemiddag 🙂 Der er ikke så mange der kender disse bøffer endnu, så folk bliver ofte overrasket 🙂 Lige et lille ekstra tip herfra er at vi også har lavet dem, hvor de bare var fyldt med bearnaise. Det var altså også godt 🙂
Det er jo Skt. Hans i aften. Vi får skønne gæster på besøg og glæder os til en rigtig hyggeaften i haven. Vi skal lave bål, grille og bare hygge. Der skal selvfølgelig snobrød på bålet (og nej, det er ikke PCOvenligt) og mon ikke at der også sniger sig lidt andre lækkerier på bålet 😉 God Skt. Hans til jer alle.
Beercanbøf med asparges og ærte salat
Beercanbøffer
-4 stk.
600 kg. hakket oksekød
1 rød peber
200 g. revet ost (jeg brugte rød Cheddar)
Sweet baby Ray´s (eller anden grillsauce – Sweet baby Ray´s indeholder sukker!)
salt og peber
Asparges- og ærtesalat med timianblomster
-4 personer
1 bundt grønne asparges
400 g sukkerærter
200 g. fetaost i tern
Dressing
2 spsk. oliven olie
1 spsk. hvid balsamico
saften fra ½ lime
lidt sødestof
Pynt: Timianblomster
Beercanbøffer
Del kødet i 4 kugler. Tag en dåse øl (husk rengøring eller brug et glas). Pres det ned i hver kugle og lav en skål af hver kugle kød. Drys salt og peber i kødskålene og smør dem med et godt lag sweet baby Ray´s. Kom revet ost og fint hakket peberfrugt i. Drys lidt ekstraost på toppen. Grill bøfferne til de er gennemstegte og osten er gylden.
Salat
Kog ærterne i lidt vand, i et par minutter. De skal stadigvæk have lidt bid. Hæld vandet fra og lad ærterne køle af. Læg dem på et fad. Skyld aspargesene og knæk bunden af dem (smides ud eller gemmes til f.eks suppe). Skær hovederne af aspargesene og læg dem over ærterne. Tag en kartoffelskræller og skræl lange skriver af aspargesene. Fordel dem over salat. Fetaosten fordeles også, samt timian blomsterne.
Bland dressingen. Smag den til med agavesirup/honning og hæld den over salaten.
Tip:
Beklæd evt. ydersiden af skålene med 2 skiver bacon.
Man ikke skal grille? Skal lave dem til min mor imorgen:)
Skal de blive i dåsen? Og kan de komme i ovnen?