Flanksteak med blomkålsstænger – LCHF
De her blomkålsstænger finder man mange steder på nettet i forskellige udgaver. Folk kalder dem blomkålsfritter. Men for at være ærlig, så har det intet med fritter at gøre, og jeg synes det er meget forkert at kalde dem det 😉 Til gengæld så er det tilbehør at den bedste slags. De er fyldt med smag og er flotte. Vi havde gæster en dag, hvor jeg lavede dem og gæsterne synes rigtig godt om dem. Mine børn synes også at de er sjove. Der er nemlig en form for fasthed over disse stænger, der gør at man kan dyppe dem i f.eks remoulade (som mine børn får en gang imellem). Du kan også sprøjte dem til rosetter – se her en af mine tidlige opskrifter .
Jeg kan love jer at der kommer en anden udgave af blomkålsfritter i næste uge, som er rigtige fritter. Altså sådanne nogen som kan erstatte rigtige pomfrits 😉 Så glæd jer også til dem 🙂
Og ja, jeg ved at portvin ikke er LCHF, men det er et valg jeg tager, da jeg aldrig drikker vin eller andet alkohol 😉 Det er det samme med ærterne. De er ikke striks LCHF, men engang imellem er det ok for mig.
Flanksteak med blomkålsstænger og champignonsauce
–4 personer
1 flanksteak
1 fed hvidløg
salt og peber
Smør til at stege i
Blomkålsstænger
1 blomkål
2 æg
2 dl. revet ost
3 spsk. fiberfin
3 spsk. olie
salt
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. løgpulver
Sauce
1 bakke champignons
2 spsk. portvin
1/4 piskefløde
1 terning okse bouillon
salt og peber
Tilbehør
ærter
Del blomkålen i små buketter og kog det helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle lidt af. Læg blomkålen på et rent viskestykke og snog det som en knallert. Pres så meget vand ud af blomkålen som du kan (denne metode er genial når du laver andre ting af blomkål). Hæld blomkålen i en skål. Tilsæt de andre ingredienser og blend det hele sammen (jeg brugte stavblender). Kør til det er en helt fin masse. Put massen i en sprøjtepose. Sprøjt lange stænger ud på en bageplade, beklædt med bagepapir). Bag stængerne i en 180 grader varm ovn (varmluft) i 20-30 minutter. De skal være gyldne 🙂 Der bliver rigtig mange ud af sådanne en portion.
Smelt smørret på en stor pande. Del hvidløget og steg det et minuts tid. Tag hvidløget op og læg stegen på. Steg den i ca. 6 minutter på hver side. Lad stegen hvile i 20-30 minutter inden servering.
Rens champignons og del dem i kvarte. Steg dem gyldne på panden (efter kødet). Tilsæt portvinen og lad det fordampe lidt. Tilsæt piskefløde og bouillon. Lad sauce simre til den er tyk og lækker. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt kulør.
Tip
Du kan prøve at sprøjte blomkålsstængerne i andre forme – rosetter osv.
Saucen kan lettes hvis du ikke spiser LCHF. Så kan du erstatte fløden med milda eller vand. Så kan du evt. jævne med lidt maizena.
Hej
Spændende nyt tilbehør der kan gå til alt slags mad!
Jeg kunne tænke mig at servere blomkålsstænger hårdt krydret, serveret som snack i selskab med frisk sprødt grønt og måske en humusdip eller hvid græsk yoghurtdip.
Med venlig hilsen
Fødevarekonsulent
Signe Braat
fødevaregruppen
Lyder lækkert Signe 🙂 Bare vent til de blomkålsfritter jeg poster i næste uge. De er om muligt endnu bedre 😉