LCHF morgenboller
Brød er jo en udfordring når man ikke kan spise div. meltyper. Det er der ingen tvivl om. Jeg jagter stadigvæk den perfekte udgave, og vil løbende holde jer orienteret. Dette var dog en god udgave. De smagte super godt og blev brugt som morgenboller af hele familien. Når de bliver ristet giver de en fantastisk fornemmelse af rigtige boller 🙂 Skønne med ost og pålæg på.
LCHF morgenboller.
-8 stk.
4 æg
4 dl. mælk
1 dl. mandelmel fra Funktionel mad (fedtreduceret)
3 tsk. bagepulver
1 dl. fiberfin
2 dl. pofibre
2 spsk. fiberhusk
2 spsk. raps olie
1 tsk. salt
Pisk æg og fiberhusk til en lys tyk masse. Tilsæt resten af ingredienserne og lad dejen trække i min. 10 minutter. Læg 8 klatter dej på en bageplade beklædt med bagepapir. For dejen rund med en våd ske. Bag bollerne ca. 15 minutter ved 180 grader (alm. ovn).
Tip.
Hvis du ønsker pynt på bollerne kan du pensle dem med sammenpisket æg og drysse f.eks birkes på.
Energifordeling pr. bolle
98 g, 122 kcal, 15% kulhydrat, 29% protein, 56% fedt
Det er lækre opskrifter du har, tak for dem
Hej;
Øv for en skuffelse – noget må jeg have gjort galt? De var klistret, fik 35 min. I stedet for de 20 ca. For de var slet ikke bagte, og så faldte de sammen så snart jeg tog dem ud ?! Triste punkteret klistret klatter ….. Øv øv øv!
Jeg er lige startet på lchf pga pcos ; og det var ikke lige den start jeg havde ønsket 😔
Det lyder meget mærkeligt og sikke en dum oplevelse. Jeg har lavet dem en del gange, så er sikker på at opskriften er ok 🙂
Måske har du ikke fået brugt de helt rigtige ingredienser. Tænker det måske er hjemmemalet mandelmel du har brugt? Det fedtreduceret jeg har brugt i opskriften suger ufatteligt meget. Så de kunne være en grund. Noget tyder på at du ikke har fået tørstof nok i dem – på en eller anden måde 🙂
Kan man erstatte fiberfin med noget andet? evt lidt ekstra af pofiber og fiberhusk?
Ja, det vil jeg tro at du kan. Kom lidt ekstra pofiber i 🙂