Boller i karry – fra bogen “Hold maven flad”

Dette er en opskrift  fra bogen “Hold maven flad”.  Bogen er skrevet af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell og er fyldt af dejlige PCO-venlig opskrifter. Foto af Henrik Freek Chistensen

Boller i karry
4 personer

600 g hakket svinekød 3-7% fedt
1 tsk. fint salt
lidt peber
1 finthakket løg
2 æg
½ dl mælk
1 spsk. rugmel
5 spsk. flydende oliemargarine
1 æble
1 finthakket løg
1 spsk. karry
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. chilipulver
2 dl grøntsagsbouillon eller kogevand fra blomkålen
250 ml milda Creme Fine 7%
1 blomkål
150 g perlebyg

Rør kødet med salt. Tilsæt lidt peber, løg, æg, mælk og rugmel og rør til en lind fars. Lad den hvile tildækket i køleskab ½-1 time. Bring 1,5 liter vand i kog i en gryde. Form farsen til kødboller og kog dem i gryden, til de flyder op i overfladen. Læg dem på en tallerken. Skræl og riv æblet fint. Hak løget fint. Svits løg og æble i fedtstof, karry, gurkemeje og chili. Tilsæt bouillon og Milda Creme Fine. Blend evt. sovsen, hvis du vil have den helt jævn. Tilsæt kødbollerne og lad sovsen simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Pluk blomkålen i små buketter og kog i letsaltet vand i 2-5 minutter, til de er møre. Kog perlebyg som anvist på pakken. Bland evt. perlebyg og blomkål.

500 kcal pr. person

1 thought on “Boller i karry – fra bogen “Hold maven flad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *