Burgerboller
Engang imellem længes jeg så meget efter fastfood og i dag er en af de dage. Jeg ville bare have en burger:-) Selve kødet er jo ikke et problem, men bollen er. Men prøv denne opskrift. Det er en grovbolle, men er faktisk ok til formålet.
Burgerbolle.
25 g. Gær
2½ dl. lunkent Vand
6 dl. Kamut mel
½ tsk. Salt
1 spsk. Olie.
Hæld vandet i en skål og opløs gæren her i. Tilsæt salt og mel. dejen æltes godt igennem. Stil dejen til at hæve et lunt sted i 2 timer. Form 6 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Efterhæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 250 grader i 4-5 minutter.
Hej 🙂
Bruger lidt samme opskrift, til madpakkebrød, prøv at komme blendet spinat i. De bliver grønne og er super lækre til tunsalat.
Det var da en super idé. Det må afprøves næste gang:-)Tak for tippet.
Kan man bruge bygmel i stedet for kamutmel?
Hej Emilie.
Jeg ved det faktisk ikke. Tror sagtens du kan prøve, men du skal være forberedt på en anden smag. Bygmel og kamutmel smager meget forskelligt. Kamutten er meget mere sød og hvedeagtig. Vi hører gerne hvis du gør forsøget;-)
Kan man bruge almindelig Durummel, eller er det ikke noget man må bruge som PCOer?? er ny i det her 🙂
Hej Susanna.
Desværre kan man ikke tåle Durummel når man har PCO. Du kan prøve at læse denne artikkel https://pcoliv.dk/s%c3%b8destoffer-og-meltyper-af-ida-lysdahl-fahrenholtz/ Der står hvilke meltyper du kan spise. Det er desværre ikke mange. Men prøv Kamutmelet. Det smager rigtig godt.
fantastisk gode boller. Har bagt dem i dag, skal lave burgere til familien i aften. SKØNT
Har nogen prøvet disse boller med halv kamutmel og halv byg eller rugmel? Bliver de mon ligeså gode?
Hvor kan man købe kamutmel henne? jeg savner noget brød der ikke er sødt og det bliver det jo med eks. solsikkekerne samt mandelmel, hvordan er kamutmel i forhold til det. og nogen der ved hvordan man kan lave brød der ikke smager for sødt?
Kamutmel smager skønt af hvedemel:-) Er dog meget groft. Du kan købe det i f.eks Superbrugsen, føtex og Kvickly.
Kan du ikke prøve kamutbrødene, og så bare ikke komme sukrin i? Tænker det kunne virke.
nej hvor er det altså en lækker bolle! Vi var helt vilde med den. Kom sesam ovenpå hvilket fik dem til at se helt rigtige ud!
Har nu lavet bollerne 3 gange. De to første gange med tørgær, det kan jeg ikke anbefale, da bollerne bliver lidt for tunge.
Tror jeg vil prøve at bage dem med bygmel og kamutmel næste gang.
Men ihhh hvor er det skønt at kunne spise burgere igen 🙂 det er næsten som det plejede at være og kæresten syntes faktisk at disse burgerboller er bedre end dem man køber.
Så tak for en god opskrift.
Fantastiske burgerboller. Har lige fået konstateret PCO og er fuldstændig tom for ideer til aftensmaden. Så derfor er denne hjemmeside guld værd. Der er så megen information og inspiration. Tusind tak for hjælpen. Føler mig meget bedre rustet
Hej alle sammen 🙂 Da jeg har læst nogle kommenrat om kamut nu er ok eller ikke, da det er en form for hvede blev jeg nysgerig. Jeg har fundet ud af at kamut er en meget gammel hvedesort som kun laves økologisk og kamut er godt hvis man skal have kost med et lavt GI. I kan selv læse lidt om sorten på http://www.aurion.dk/documents/00009.pdf
Hilsen Rikke
Min kæreste var så sød at lave disse til os i går aftes.
De bagte ikke helt efter opskriftens anvisninger, da de stadig var “dejede” inde i midten efter 5 min. Vi prøvede os lidt frem med at skrue ned for varmen og give dem længere tid (10 min). Men sådan er ovne jo forskellige 😉
Men resultatet i sidste var upåklageligt.
Jeg følte ikke at jeg glip af noget smagsmæssigt, tværtimod. De smager af meget mere end almindelige hvide burgerboller og mætter meget bedre.
Thumbs up, herfra. Tak for opskriften.