Chokolade is
Vi skal have gæster i morgen og jeg skal stå for desserten. Jeg har lavet en lille islagkage med chokolade is og jordbær is. Begge is er lavet på den gamle familie opskrift her. Jeg har delt ismassen i to. Puttet chokolade (100 g. i den ene) og en halv pose frost jordbær (hakket) i den anden halvdel. Smager lækkert. Opskriften her er på chokolade is, men du kan selv dele portionen og tilsætte andet end chokolade. Jeg lægger et billed ind af islagkagen når vi har fået den:-) Og ja, det er en kaloriebombe;-)
Chokolade is
8 past. Æggeblommer
4 past. Æggehvider
250 g. Sukrin flourmelins (eller andet sødestof)
1 liter Piskefløde
1 tsk. Vanilje eller kornene fra en vaniljestang
Hvis du laver chokolade is af hele potionen, så skal du bruge 250 g. mørk hakket chokolade.
Æggeblommer og flourmelis piskes sammen til det bliver hvidt og tykt. Vend forsigtigt den pisket flødeskum i og pisket æggehvider. Tilsidst vendes hakket chokolade i.
HUSK AT BRUGE PASTEURISERET ÆGGEHVIDER OG ÆGGEBLOMMER
.