Chokolademousse med mynte – af Rikke Andersen
Rikke har endnu engang tryllet 🙂 Denne gang med en lækker dessert. Jeg synes det ser så appetitligt ud. Rikke skriver selv lidt om sin dessert:-)
Min søn Zander, har lige haft om Afrika på sin skole og der havde de også snakket om mad. Han synes det kunne være hyggeligt at prøve at lave en dessert med nogle af deres frugter, bla bananer og mango, men da han ikke kan lide nogle af disse, fandt vi alligevel frem til at lave en dessert, som er et mix fra flere lande. Og resultatet blev super lækkert.
En rigtig lækkert dessert hvor man ledes hen til sommer og sol, som er så småt på vej. 🙂
Chokolade mousse med mynte – af Rikke Andersen Ca 150 g. Jordbær eller andre bær fx. Blåbær, hindbær eller brombær. Mos bærende og giv dem et opkog med mynte og vanilje. Rør ager ager ud i lidt vand og tilsæt det i de kogende bær, lad det koge med i et par minutter. Og stil det til side. Hilsen Rikke Andersen
-ca. 4 personer
150 g. Mørk chokolade min. 70 %
4 pasteuriserede æggehvider
1-2 tsk. Surkin
4 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. Let toppet ager ager
2 – 3 tsk mynte
1-2 tsk vanilie
Smelt chokoladen over vandbad, og lad det køle af, når det er lunkent ca lillefinger varmt, tilsættes æggeblommer og jordbær, og røres godt sammen.
Æggehviden piskes stive sammen med surkin.
Chokolade massen vendes forsigtigt i æggehviderne. Anbringes i små potionsskåle eller som vi gjorde i små ringe. Stilles i køleskabet i et par timer.
Anrettes med forskellige frugter og bær og lidt sukkerfri vanilje is.