Claus Meyers PCOvenlige opskrift.
Claus Meyer har været så flink sende os denne opskrift, som er hans bud på en ret der er PCOvenlig. Opskriften stammer fra kogebogen “Spis igennem” der er skrevet af Claus Meyer og Arne Astrup. Det er iøvrigt en forrygende bog:-)
Claus Meyer har lige udgivet en ny kogebog “Almanak”, der netop er udkommet. Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte mad år. Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter på enkel og skøn hverdagsmad. Det hele fordelt ud over samtlige af årets 365 dage. Personligt synes jeg kogebogen er yderst inspirerende og spændende læsning:-) Og en del af opskrifterne kan vi PCOpiger sagtens spise. Bogen kan købes her http://www.meyersmadhus.dk/da/webshop/kogeboeger.html
Jeg har prøvet retten. Og den er fantastisk:-) Jeg prøvede at tilsætte kylling som Claus foreslår – super. Sammensætningen er perfekt og giver en rigtig dejlig madoplevelse.
Perlebyg tilberedt som risotto med svampe og persille
NB. I stedet for 200-300 g svampe nede i hovedopskriften, kan I og strimle 400 g kyllingefilet og lade strimlerne koge med de sidste 10 minutter i perlebygsotto’en
Hovedret til 3-4 personer:
Svampebouillon:
400-800 g svamperester
1 zittauerløg
4 fed hvidløg
Smør eller koldpresset rapsolie
Evt. 2 dl portvin
1 ½ liter vand
Evt. svampesoja
Havsalt
Peber fra kværn
Skær svampene i mindre stykker og pres evt. fugt ud af dem. Skær løg og hvidløg fint. Sauter svampene ved høj varme i smør eller olie, til de begynder at tage varme og skvatter noget samen. Skru ned for varmen og kom løg og hvidløg ved. Sauter til løgene er faldet sammen. Hæld portvin og vand på. Lad bouillonen simre i 30 minutter. Blend den i blenderen på pulsknappen. Sigt den og kog evt. bouillonen lidt ind, hvis du synes, den er for tynd i smagen. Smag til med svampesoja, salt og peber.
Perlebygsotto:
1 spsk kapers
3 dl perlebyg
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
Bredbladet persille
2 spsk koldpresset rapsolie eller smør
200-300 g blandede, rensede svampe
Havsalt
Peber fra kværn
2½ dl tør hvidvin
9 dl svampe- eller hønsebouillon
40 g fintrevet parmesanost
½-1 dl tykmælk
Udvand kapers, hvis du bruger de tørsaltede. Hak dem halvfint. Skyl perlebyggen. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak persillen fint. Sauter skalotteløg og hvidløg klare i en sauterpande i lidt af rapsolien ved ikke for høj varme(hvis du nu har adgang til lidt salvie, gør det bestemt ikke noget, at du snitter et par blade fint og sauterer dem med). Rist svampene i resten af olien sammen med kapers på en anden pande. Krydr med salt og peber. Kom bygkornene ved løgene og sauter dem med, til blandingen virker tør, men uden at løgene tager væsentlig farve.
Kom hvidvinen på lidt ad gangen, efterhånden som den koger væk. Rør hele tiden. Kom svampebouillon i ad et par omgange og kog det i 25-35 minutter, til grynene er saftige og bløde.
Vend svampe-kapers blandingen, halvdelen af persillen og parmesan i ottoen. Varm igennem. Vend tykmælken i. Smagt til med salt og peber. Dryp lidt citronsaft eller hvidvinseddike, i hvis der mangler friskhed.
Ved serveringen smides resten af persillen over og der køres endnu en runde på peberkværnen og retten serveres straks med godt brød til.
AAAAH så er der noget ved PCO mad.
Du, kunne du ikke kigge nærmere på noget, nu du har gang i Meyer? Meyers bageri i blandt andet jægersborggade har et bygbrød i sortimentet. Det er godt nok kun 50% byg og 50% hvede, men det er jo ikke meget mere hvede end i de fleste rugbrød. Jeg har spist det og synes ikke, det påvirker mit blodsukker mere end rugbrød, men min diætist ved ingenting, og det er rent gætværk.
Og så hils lige Meyer og sig han skal lave noget mere med byg!