Dessert med hindbærskum og chokoladekage (Valentines dessert)
Se lige hvad jeg er blevet forkælet med. Min kære mand har kreeret disse lækre desserter. Han kalder dem valentines dessert og det gjorde mig da blød om hjertet 😉 Synes de er så flotte og så smagte de altså fantastik. Jeg er vild med chokolade, og hindbær, så han har virkelig ramt rigtigt 😉 Min mand siger at desserterne er nemme at lave, så det må vi tro på. Han er da sluppet rigtig godt fra det, hvis jeg skal sige det 🙂
God Valentine til jer i morgen 🙂 Håber I har bliver lige så forkælet som mig 😉
Dessert med hindbærskum og chokoladekage
-Valentines dessert
-4 stk.
Hindbærskum
2 blade husblas
125 g. frosne hindbær
2 spsk. vand
2 dl. piskefløde
20 g Sukrin+
1½ æggeblommer (past.)
1 tsk. vanilje
Gele
1 dl. frosne hindbær
1 dl. vand
1½ blad husblas
Kagebund
1 æg
½ spsk. Sukrin+
2 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver
2 tsk. rapsolie (eller smeltet smør)
1½ spsk. mandelmel, fedt reduceret fra Funktionel mad
½ tsk. vanilje
Pynt
hindbær
Du skal bruge 4 stk. udstikker af 6 cm.
Hindbærskum
Læg husblas i en skål koldt vand i 10-15 minutter. Kog hindbær, vand og vanilje i et par minutter. Kom husblasen i og rør det godt. Kom det igennem en si (dette behøver man ikke, men jeg hader hindbærsten). Pisk æggeblommerne og sukrin luftigt. I en anden skål piskes flødeskummet. Kom bærblandingen sammen med æggemassen og rør det forsigtigt sammen. Bland det sammen med flødeskummen. Pas på ikke at rør, men vend det sammen. Kom det i en sprøjtepose og læg den i køleskabet til du skal bruge det.
Gele
Læg husblas i en skål koldt vand i 10-15 minutter. Kog bær og vand i et par minutter. Kom husblasen i og rør det godt. Kom det igennem en si. Hæld det ud på en tallerken ca. 18 cm i diameter.
Kagebund
Rør det hele godt sammen. Smør en tallerken (diameter 18 cm) med lidt olie, og hæld dejen over på tallerknen. Kom tallerknen i mikroovnen i et par minutter (fuld effekt). Dejen skal være bagt. Tag kagen ud og lad den køle af.
At samle desserten
Tag 4 udstikkere i 6 cm i diameteren. Udstik 4 stykker gele. Stik 4 kagebunde ud. Kom bagepapir rund i kanten af hver udstikker. Stil dem på et fad. Kom kagen i bunden. Sprøjt godt lag hindbærskum oven på kagebundende. Stil kagerne koldt til du skal servere dem. Fjern formene og tag forsigtigt bagepapiret af kanterne. Læg et stykke gele på hver dessert op pynt med hindbær.
PCOliv.dk
Flotte lækre desserter.