En himmelsk mundfuld – Fantastisk madblog

Fornyligt faldt jeg over denne blog www.enhimmelskmundfuld.dk . Bloggen er fyldt med gode opskrifter og en livlig debat. EnHimmelskMundfuld er startet af Henrik  Engel, der altid har interesseret sig for mad og jagt. Han startede bloggen, for at få styr på familiens opskrifter, og ikke være en af de familier, der kører i de samme 15 opskrifter. Alle opskrifterne er afprøvet af Henrik og af hans familie, eller af læserne, som også flittigt sender opskrifter ind.

I januar 2010 fik Henrik en Gastric Beypass og opdagede at der er et stor behov for opskrifter til netop denne gruppe læsere. Henrik har samlet opskrifter og selv lavet en del af opskrifterne til netop folk med Gastric Beypass. Disse opskrifter er magre og proteinholdige, og derfor velegnet til blandt andet PCOpiger. Vi skal dog omskrive nogle af opskrifterne, da der bliver brugt mel, sukker osv.

Jeg synes EnhimmelskMundfuld er en rigtig flot og inspirerende blog. Bestemt et besøg værd. Jeg blev positivt overrasket over at finde sjov mad til børn mellem alt det dejlige mad. Det har inspireret mig til at lave en børnekategori med tiden:-)

Vi har fået en skøn opskrift af Henrik. På en dejlig Forloren hare.

 

Gammeldags forloren Hare.
Portion: 4-6

500 g hakket Skinkekød
500 g hakket Oksekød
1 revet Løg
2 Æg
1 tsk Paprika
Fløde (kan erstattes af andre magrere produkter.)
2 spsk Engelsk Sovs
Salt og peber
½ dl stærk Bouillon
Bacon

Sådan gør du:
Det hakkede kød røres med revet løg, krydderier, engelsk sovs, bouillon og rasp og spædes med fløde indtil det har en god, ikke for fast konsistens. Formes til et stort brød, og lægges i et stort, smurt ildfastfad. Baconen pakkes omkring brøddet så det dækker. Sovsen  spædes med bouillon og fløde til tykkelsen passer. Jævn evt. med maizena.
Der krydres med salt og peber, knust enebær. Haren sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Der skrues ned til 180 grader, og sovsen hældes over haren. Den steger færdig i ca. 1 time. Med jævne mellemrum røres der i sovsen og øses over haren, der spædes eventuelt med vand, hvis den bliver for tyk. Når haren er færdig hældes sovsen over i en gryde, piskes grundigt sammen og smages til med salt og peber.

Kan spises med en salat.

.

2 thoughts on “En himmelsk mundfuld – Fantastisk madblog

  1. Der står sovsen spædes med bouillon og fløde hvad er det for en sovs er det bare vand der pædes med fløde og bouillon ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *