Fersken Parfait med nøddebrud
Sommer – det er hvad jeg tænker når jeg får denne is i min mund:-) Uhm, den er bare lækker:-) Opskriften er også at finde i PCOforeningens blad. Jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er udkommet endnu, men nu får I den:-)
[print_this]
Fersken Parfait med nøddebrud
Parfait
3 ferskner
4 past. Æggeblommer (husk ikke at bruge rå æggeblommer)
1/4 l. Piskefløde
1 spsk. Sukrin+
evt. Vanilje
Nøddebrud
50 g. Hasselnødder
50 g. Smør
1 spsk Piskefløde
1/2 spsk. Rugmel
Pynt: Hakket mørk chokolade
Pisk piskefløde til creme. Pisk derefter æggeblommerne, sukrin og vanilje, til det er luftigt og cremet. Fin hak eller blend fersknerne (alt efter hvad du kan lide) og kom dem i æggemassen. Bland flødeskummen forsigtigt i æggemassen. Frys isen. Rør gerne et par gange i den under indfrysningen, så du undgår at det krystalliserer.
Hak nødderne fint (nøddehakker), bland smeltet smør, piskefløde og rugmel i. Fordel det på en bageplade med bagepapir på. Læg et andet stykke bagepapir over og rul det helt flat med en kagerulle. Tag det øverste bagepapir af og bag det 6 minutter ved 200 grader. Hold øje med det. Det skal blive gyldet. Tag det ud og lad det køle af. Nu skulle det gerne være sprødt og så kan du knække det i passende stykker.
PCOliv.dk
[/print_this]