Fiskefrikadeller med hjemmelavet sukkerfri remoulade
Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade. Det er bare lækkert og faktisk ikke så svært at lave 🙂 Fiskefrikadellerne smager godt til aftensmad og er super til frokost dagen efter 🙂 Jeg laver det ofte når jeg finder fisk på tilbud. Ind imellem kan man finde frost sejfiletter på tilbud og de er fine at bruge til fiskefrikadeller. Man kan blende fisken fint eller groft – alt efter smag.
Fisk er jo også sundt. Vi får det ikke så ofte som vi burde, men til gengæld er der så stor glæde ved middagsbordet, når den endelig står på fisk 🙂 Når jeg servere den hjemmelavet remoulade til – ja, så er jeg verdens bedste mor (og det er jo ikke så dårligt).
Fiskefrikadeller
med hjemmelavet sukkerfri remoulade
Fiskefrikadeller
-4 personer
500 g. torsk (eller anden fisk)
1 løg
1 æg
saften fra 1/2 citron
2 spsk. pofiber
2 spsk. Fiberhusk
1 spsk. dild (kan undlades)
salt og peber
Pofiber til at rulle fiskefrikadellerne i.
olie til stegning
Remoulade – sukkerfri
2 dl. vand
2 spsk. eddike
4 spsk. sukrin
200 g. grøntsager – fint hakket. (jeg bruger agurk, blomkål og gulerødder)
2 spsk. pasteuriseret æggeblommer
2-3 dl. rapsolie (jeg bruger gerne rapsolie, men det er efter smag)
1 tsk. eddike
1 spsk. sukrin
salt og peber
1/2 spsk. gurkemeje
1/2 spsk. karry
1/2 tsk. sennep
Remoulade
Bring vand, eddike og sukker i kog. Kom de meget fint hakket grøntsager i. Tag det af varmen når det det koger igen og lad det stå i vandet i et par minutter. Hæld det i en sigte.
Kom æggeblommerne (husk de skal være pasteuriseret) i en skål. Tilsæt salt, sukrin og eddike. Pisk det godt hvidt med elpiskeren. Tilsæt så olien lidt efter lidt. Kun få dråber af gangen, så det ikke skiller. Pisk til den ønsket konsistens. Smag til med krydderierne. Du kan også smage til med sukrin og eddike, hvis du ikke synes balancen passer dig 🙂 Vend forsigtigt de kogte afdryppet grøntsager i. Stil i køleskab et par timer, inden servering. Opbevares i køleskab.
Fiskefrikadeller
Blend fisken med salt (vigtigt). Dette holder på væske i fisken. Tilsæt pofiber, fiberhusk, æg, citronsaft, dild og finthakket løg. Rør det godt sammen. Hvis farsen bliver for tør (afhænger af fisken), så kan du tilsætte lidt mælk eller fløde. Smag til med salt og peber. Lad farsen hvile i 10 minutter. Vend fiskefrikadellerne i pofiber og steg dem ved svag varme i godt med fedtstof (ikke olie da det får dellerne til at hængefast, du kan evt. bruge halv olie/halv smør).