Fiskefrikadeller
I denne fiskemåned, må vi have en opskrift på fiskefrikadeller med:-) Jeg har lavet dem med bygmel, da vi jo ikke kan få kartoffelmel. Og synes faktisk ikke at det gjorde noget. I dag puttede jeg lidt lækkert forårsløg i. Vi fik grøn sause, stegt hvidkål og bønner til. De er god til næste dags madpakke:-)
Fiskefrikadeller
1 kg. Fisk (jeg brugte her Pangasius)
3 spsk. kamutmel
2 Æg
1 Løg
lidt mælk eller fløde
Salt og peber.
Blend fisken med salt (vigtigt). Dette holder på væske i fisken. Tilsæt bygmel, æg, finthakket løg og lidt mælk (eller fløde). Rør det godt sammen. Smag til med salt og peber. Steges ved svag varme i godt med fedtstof (ikke olie da det får dellerne til at hængefast, du kan evt. bruge halv olie/halv smør).
Tip. Man kan tilsætte rejer, squash, forårsløg osv.
Grøn sauce: https://pcoliv.dk/gr%c3%b8n-sause/
.
Et lille tip til helt at undgå melet og mælken: tilsæt 2 ekstra æggehvider – det binder farsen godt sammen. Jeg smager dem ofte til med limesaft og finthakket frisk chili.
Det var et godt tip – Louise. Jeg vil klart prøve det næste gang. Lyder også lækkert med lime i:-)