Frikadellespyd med limeagurker
Frikadellespyd Frikadeller Limeagurker Tilbehør: 120 g. Fuldkorns pasta, 1 dampet blomkål og Tomatsauce (1 ds. hakket tomater og krydderier) Lav en dressing af balsamico, limesaft, limeskal og lidt sødestof (jeg brugte sukrin+). Skær agurken over på langs og fjern kernerne. Skær strimler med en kartoffelskræller. Vend agurkerne rundt i dressingen. Lad gerne limeagurkerne trække nogle timer (er også skønne dagen efter). Hak løget og krydderurterne. Put det i en skål sammen med kødet, ægget og melet. Rør det godt sammen. Tilsæt salt og peber. Tilsæt vand indtil farsen har den rette konsistens. Rør godt. Steg de små frikadeller på en pande. Sæt dem på små spyd, skiftevis med agurker og tomater. Serverers med fuldkornspasta, dampet blomkål og tomatsauce. Tomatsaucen lavede jeg af en dåse hakket tomater, som jeg lod stå og koge i ca 15 minutter med hvidløg, timian, oregano og basilikum. Men du kan jo tilsætte lige de krydderier du kan lide:-) Energifordeling 31% Kulhydrat
-4 personer
700 g hakket Svinekød 8-10%
1 løg
1 Æg
2 spsk. Rugmel
Persille
Oregano
Salt og peber
Lidt agurkestykker
2 Tomater
1 Agurk
1 spsk. Balsamico – hvid
Skallen af 1 lime
saften af 1/2 lime
Sødestof
.
2184 g. 1983 kcal – 496 kcal pr. person
32% Fedt
37% Protein
Mums det vær baaare lækkert så hvornår skal vi have det igen. Citat fra min yngste datter der ofte er noget tøvende overfor nye sammensætninger.
Jeg tog lidt mindre kød og blandede 1/2 sguash og 200 gr hytteost i kødet da det er en af metoderne herhjemme når der skal laves frikadeller. Jeg er ikke helt klar over hvad det gjorde for fordelingen men satser på det gik nogenlunde op med ekstra hytteost ift lidt mindre kød