Fyldt kalkunbryst med langtidsbagte tomater.

Sjældent har jeg smagt så velsmagende mad:-) Rigtig lørdagshyggemad:-) Jeg elsker weekenderne hvor der er lidt ekstra ro og fred til at lave mad. Lørdag blev det til denne skønne ret. Tomaterne var fantastiske og hele rette var super skøn. Det er en ret der kræver lidt tid, fordi man skal dele tomaterne  og putte fyld i kalkunen. Med det er bestemt ikke svært. Og det er tiden værd. Sammesætninge i måltidet var super perfekt. Tomaterne kom til sin ret og kalkunen var mør og saftig. Retten kan varmt anbefales:-)[password-protect]

 

Fyldt kalkunbryst langtidsbagte tomater.
-4 personer

1 stk kalkunbryst (900 g.)
200 g. Spinat (frossen)
100g. Hytteost
500 g. små Tomater (cherry)
1 pakke bacon
80 g. fuldkorsspaghetti (ukogt)
100 g. Grønne bønner (frost)
200 g. Hvidkål
2 spsk. Olivenolie.
Timian
Salt og peber

Tag den optøede spinat (tryk det væreste våde ud af den) og bland den med hytteosten. Tilsæt lidt salt og peber. Skær en lomme i kalkunbrystet og put fyldet i. Luk med en kødnål. Læg bacon over og sæt den i ovne ved 180 grader i 60 minutter.

Skær tomaterne i halve og læg dem på en bageplade. Drys dem med lidt salt og timian. Bag dem i oven ved 180 grader i ca. 35 minutter.

Kog spaghetti. Når der er ca. 10 minutter tilbage tilsættes hvidkålen, der er skåret i fine strimler og bønnerne. Hæld vandet fra når det hele er færdigkogt og hæld olien over.[/password-protect]

 

Energifordeling.
1732 kcal – 433 kcal pr. person
28% Kulhydrat
32% Fedt
40% Protein

 

Tip: Tomaterne kan krydders med de krydderier man kan lide. Hvidløg, rosmarin, oregano osv.

 

Tip 2: Vil man gerne have en lidt lettere udgave af denne ret kan man fjerne det fyldte kalkunbryst (incl. fyld og bacon). Erstatte det med 4 kyllingfilet. Så får man denne Energiberegning:-)

Energifordeling.
1245 kcal – 311 kcal pr. person
36% Kulhydrat
26% Fedt
38% Protein

 

 

 

5 thoughts on “Fyldt kalkunbryst med langtidsbagte tomater.

  1. Øjs! Mums!
    Jeg har altid været vild med fyldt kylling/kalkun men aldrig rigtigt turde kaste mig ud i det, fordi jeg har haft en ide om, at det var vildt kompliceret. Det her MÅ jeg bare prøve!

    1. Ja, Helle den må du prøve. Det er slet ikke svært. Hvis du kommer til at skære lommen (til fyldet) igennem kødet, så fortvivl ikke. Du kan bare lukke med en ekstra kødnål. God fornøjelse:-)

  2. Hej Nina,

    Er det ikke muligt, at du kan skrive hvor meget en portion med den energifordeling du skriver vejer, så man har en ide om hvor stor en portion, du snakker om? 🙂

    Ellers synes jeg, at det er rigtig fedt, at du har sat det på.

    Mvh
    Karen

    1. Jo, det kan jeg da godt. Det er bare ikke en oplysning jeg selv bruger:-)Så tænkte ikke på det:-)

      Denne potion vejer 1907 g.

  3. Mums – denne ret smager himmelsk. De langtidsbagte tomater bliver søde som slik. Selv jeg, som ellers ikke er fan af tomater, synes godt om dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *