Fyldte tomater
Hold da så op hvor jeg nyder mit nye komfur. Der er blevet bagt, stegt og nydt hele weekenden. Fredag lavede jeg jordens bedste flæskesteg. Det var en fantastisk måde at indvie den nye ovn (så nu har jeg også prøvet at rengøre den). Jeg bagte også en lækker LCHF æblestang (den får I snart opskriften på). Lørdag blev det til disse skønne lækre fyldte tomater.
Fyldte tomater er jo inspireret af min sommerferie i Grækenland:-) Uhm, det er noget af det bedste græske mad jeg kender. I Grækenland får man dem ofte uden kød og så er de jo lavet med ris. Jeg har selvfølgelig valgt at lave dem i en PCO venlig udgave.
Der er energiberegning på denne opskrift.
Fyldte tomater – med kød.
– 4 personer
8 stk Tomat, dansk, rå
120 g Bulgur, fuldkorn
500 g Svinekød, hakket 8%
1 stk Løg, rå
100g Squash, alle typer, rå
1 stk Peberfrugt, rød, rå
2g Olivenolie
50g Ost 10+, mager
1 tsk. mynte
salt og peber
Skær et lille låg af tomaterne (toppen). Skrap forsigtigt med en teske indmaden ud af tomaterne. Pas på ikke at ødelægge tomaten. Stil tomaterne til tørre på køkkenrulle (med åbningen nedad). Varm olien i en gryde, svits de hakket løg. Svits kødet . Tilsæt fint hakket squash og peberfrugt. Svits det let. Tilsæt bulgur. Rør lidt rundt så bulguren suger lidt at væsken. Tilsæt vand og krydderier. Lad det simre i ca. 10 minutter til bulguren er færdig. Tilsæt evt. mere vand. Tilsæt osten og fyld tomaterne, læg låg på dem og stil dem i et smurt dyb ovnfast fad. Før jeg fik PCO lagde jeg kartoffelbåde (af bagekartofler) imellem kartoflerne. Og gør det indimellem stadigvæk til familien:-) Bag tomaterne i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter.
Tip. Tomaterne bliver bedre jo mere olivenolie der kommer i. Så alt efter om man skal passe på kalorierne eller ej, kan man hælde olie over tomaterne. Man kan også tilsætte tomatkødet til fyldet. Jeg kan bare bedst lide det uden:-)
Energiberegning pr. person: 376 kcal, 34%kulhydrat, 37% protein, 29% fedt.
Gut geschrieben. Echt toll. Danke.