Græsk citronkylling
Uhmm det her er en af mine absolut favorit græske retter:-) Madklubben skulle jo være kommet forbi i aften, men det er blevet aflyst pga. sygdom. Så nu står jeg med en masse indkøbt mad:-) Heldigvis har jeg fundet andre gæster, så maden skal nok blive spist. Vi skulle have haft en græsk buffet i aften. Derfor havde jeg forberedt disse skønne kyllinge lår.
Jeg lavede dem til aftensmad i går til familien. Min datter elsker at gnave kyllingelår, så hun blev rigtig glad:-) Især fordi disse har en hel speciel frisk smag. I den oprindelige opskrift er det jo med honning og ikke sukrin. Men jeg synes faktisk ikke at det gør noget at bruge sukrin her. Det smagte rigtig godt.
I vil nok få en del græske retter i det næste stykke tid, fordi der er jo købt ind til det:-)
Vi fik en skøn salat til med permasanost og dejlig dressing.
Græsk Citronkylling
1 kg. kyllingelår
saften af en citron
skallen af en citron
2 fed hvidløg
1 tsk. rosmarin
1 tsk. oregano
salt og peber
1 spsk. sukrin+
1 dl. olivenolie
Læg kyllingelårene i et fad. Bland marinaden. Citronsaft og skal, hvidløg, sukrin, olie og krydderierne sammen. Hæld dem over kylling lårene. Lad det trækket nogle timer – gerne natten over. Husk at vend kyllinge engang imellem. Læg kyllingelårene på rist over en bradepande. Steg dem i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Grill evt. lidt til sidst hvis der ikke kommer nok farve på.