Græsk Frappé
Nu drikker jeg aldrig kaffe. Jeg kan simpelthen ikke lide smagen. Men engang imellem, så kan jeg få lyst til sådanne en lækker Græsk Frappé. Uhm, det minder mig så meget om Grækenland og alle de gode minder derfra:-) Lækker kold kaffe, der lige passer her i varmen:-)
For 20 år siden boede og arbejdede jeg i Grækenland på øen Lefkada (Lefkas). Jeg boede i byen Nidri. Og arbejde i en souvenirshop på hovedgaden. Jeg havde dog også et par andre jobs dernede, men souvenirshoppen var der, jeg arbejdede mest:-) Et par gange hjælpe jeg nogle venner der havde en strandcafé Mythos for enden af havnepromenaden (ja, ja, vi når snart frem til det med frappé). Stedet hedder nok noget andet i dag:-)
Nå, men på denne café, kom grækerne i deres siesta og drak frappé. De kunne sidde der i skyggen under de skønne gamle oliventræer og kigge ud over vandet (og turisterne). Hver græker drikker sin frappé på sin egen måde. Nogle med mere sukker, mælk osv. Og de forventede at man kunne huske det fra gang til gang. De blev så gale når man fik lavet den forkert. Og med min hukommelse, var det ikke let;-) Men frappé var en hel religion:-)
Så derfor er denne frappé opskrift også kun en guide til hvordan du kan lave den. Du skal finde den udgave du kan lide:-)
Og så lige et lille tip – alle grækere har sådanne en tingest i deres køkken. Jeg kalder det en minipisker, men aner ikke hvad den rigtig hedder. Jeg har set dem rigtig mange steder herhjemme, og de koster ikke meget. Hvis du ikke har sådanne en, så kan du tage en cocktailshaker (hedder det det), eller et stort glas og shake din frappé.
Skal din oplevelse være perfekt, så hør denne sang mens du drikker din frappé http://www.youtube.com/watch?v=qhTMjO1VEKg Er du til at kigge lidt på billeder fra Grækenland kan jeg anbefale denne skønne video fra Lefkada. Uh, jeg kommer 20 år tilbage i tiden;-) http://www.youtube.com/watch?v=z9YB-TB8Iv0
Nå, det var Frappé vi kom fra;-)
Græsk Frappé
1 tsk. Instant kaffe
2 tsk. sukrin+
1/2 dl. vand
Isterninger
mælk
Hæld kaffe, sukrin+ og vand i et højt glas. Pisk det til det er luftigt og skummende. (Shaker du det, så er det disse ting, du skal ryste sammen til det er luftigt og skummende) . Tilsæt 2-4 isterninger. Fyld glasset op med lidt vand og mælk (efter behag)
Mener du virkelig sukker!!
NEEEEEJ – det var da en tanketorsk der vil noget;-) Tak for hjælpen. Der skal selvfølgelig stå Sukrin+. Det er rettet nu:-)