Grillede peberfrugter med tun – fra LCHF Året rundt.

I dag kan jeg med glæde give jer en af opskrifterne fra bogen “LCHF – Året rundt”. Jeg har valgt Grillede peberfrugter med tun. Den er nemlig et rigtig godt og lækkert eksempel på retterne i bogen 🙂 Det ser lækkert ud ikk´? Du kan læse min anmeldelse af bogen her🙂

Grillede peberfrugter med tun

 

Grillede peberfrugter med tun

Denne ret kombinerer tre ting, jeg elsker: grillede peberfrugter, rosastegt tun og kapers. Det er smagen af sommer for mig!

 

4 PERSONER

 

GRILLEDE PEBERFRUGTER

6-8 peberfrugter (røde,

orange eller gule)

2 fed hvidløg

½ dl olivenolie

salt og friskkværnet peber

 

TUNSTEAKS

3 store tunsteaks

3 spsk olivenolie

salt og friskkværnet peber

 

KAPERS-VINAIGRETTE

2 tsk dijonsennep

1-2 tsk kokossukker eller honning

3 spsk rød balsamicoeddike

1 dl koldpresset olivenolie

3-4 spsk kapers

 

PYNT

flere kapers

1 lille håndfuld bredbladet

persille

saft af 1-2 lime

 

GRILLEDE PEBERFRUGTER
Skær peberfrugterne i halve på langs og fjern frøene. Pres hvidløgene og bland dem sammen med olien i en skål. Pensl peberfrugterne med hvidløgsolien og krydr med salt og peber. Grill peberfrugterne på begge sider på den varme grill, til de har fået sorte striber fra grillen. Alternativt kan du grille dem i ovnen. Fordel da peberfrugterne på en bageplade med bagepapir. Opvarm ovnen og skru den over på grillfunktionen. Giv nu peberfrugterne 4-5 minutter på hver side under grillen. Hold godt øje, så der ikke går ild i bagepapiret! Lad de grillede peberfrugter afkøle.

 

TUNSTEAKS
Pensl tunsteaksene med olie og krydr med salt og peber. Kom dem på den meget varme grill eller på en varm grillpande og steg dem i ca. 3 minutter på hver side. Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen på dine tunsteaks. Tun må gerne være rå i midten. Hvis du gennemsteger dem, bliver de tørre og kedelige. Tag steaksene af varmen og skær dem i skiver.

 

KAPERS-VINAIGRETTE
Kom sennep i en skål og rør det godt sammen med kokossukker eller honning og balsamicoeddiken. Tilsæt olien lidt efter lidt og rør godt sammen. Tilsæt til sidst kapers. Kom en smule kapers-vinaigrette i hver peberfrugt, fordel tunskiverne over peberfrugterne og læg til sidst en skefuld kapers på hver anretning. Pres til sidst lidt limesaft over og drys med finthakket persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *