Grillet flanksteak med bearnaisedip
Den nye grill blev udforsket lidt mere. Jeg er bare vild med den og elsker at bruge den. I dag ville jeg prøve noget andet. Er også blevet total inspireret og vil forsøge at kaste mig ud i at bage i grillen i weekenden:-)
Denne aften fik vi lækkert oksekød og blomkål på grillen. Det er bare så nemt og lækker. Jeg er stadigvæk ved at lære grillen at kende og prøvede her at skrue lidt ned for temperaturen. Så tingene ikke blev så branket:-) Det fungerede perfekt. Jeg havde den stående på ca. 220 grader.
Det som jeg er super vild med ved den nye grill er at vi ikke behøver at lave så meget mad. Jeg har altid haft den holdning at NU skal vi grille og så har vi virkelig grillet. Massere af kød, massere af grønt osv. Nu er det så nemt, at vi bare kan lave almindelig portioner. Men det er jo selvfølgelig nok bare mig:-)
Denne ret kan sagtens laves i en almindelig oven eller på en almindelig grill:-)
Grillet flanksteak med bearnaisedip
-4 personer
600 g. flanksteak
salt og peber
2 fed hvidløg
600 g. blomkål
salt og peber
Bearnaisedip
4 dl. skyr
bearnaiseessens
estragon
evt. lidt sødestof
Persille olie
2 spsk. olieven olie
1 håndfuld persille
Gnid flanksteak med salt, peber og hvidløg. Læg stegen på grillen og lad den stege i ca. 15 minutter ved 220 grader. Det afhænger af kødets størrelse og hvordan du kan lide dit oksekød. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter.
Pluk blomkålen i mindre stykker og læg dem i et fad. Drys med salt og peber. Grill blomkålen til den er mør med lidt bid. Vores fik 30 minutter. Hvis du ikke tænker kalorier, smager de godt med lidt olie på også;-)
Rør skyr med essensen, estragon og evt. lidt sødestof. Smag til du har en god kombination. Jeg bruger ca. 1 spsk. essens og 2 spsk. estragon og sødestof. Men måske du kan lide det lidt anderledes.
Persillen hakkes fint og blandes med olien. Den smager rigtig godt.
Energifordeling. 1627 g, 1928 kcal, 10% kulhydrat, 55% fedt, 35% protein
Energifordeling uden persilleolie. 1600 g, 1689 kcal, 10% kulhydrat, 49% fedt, 40% protein