Grillet lammekrone med myntedip
Så skal vi have en rigtig lækker ret til weekenden 🙂 Jeg er vild med lam. På en eller anden måde minder det mig altid om Grækenland og sommer 🙂 Lammekrone er jo så en af de absolut lækre lammeudskæringer. Der er massere af smag og det er forholdsvis nemt at tilberede. Mynte og lam er en perfekt sammensætning, så prøv også den lækre mynte dip 🙂
Jeg har grillet lammekronerne, men de kan sagtens laves i ovnen også 🙂 Rigtig god weekend til jer alle sammen 🙂
Grillet lammekrone med spinatsalat og marineret rødløg
-4 personer
2 lammekroner (1 pakke)
10 fed hvidløg
rosmarin
salt og peber
Myntedip
3 dl creme fraiche 18%
saften af 1/2 citron
2 spsk. tørret mynte eller 4 spsk. frisk mynte
evt. lidt sødemiddel
Afpuds lammekronerne. Der sidder en sene på undersiden som ikke er rar at tygge i. Du kan se her i denne video hvad jeg mener. Rids fedet i tern. Gnid lammekronerne med presset hvidløg, rosmarin, salt og peber. Lad det gerne trække i nogle timer i køleskabet 🙂 Derefter grilles kødet på en meget varm grill – ca, 250 grader. Jeg brugte min gasgrill Asconanen, men det kan også laves over kulgrill eller i ovnen. Alt efter hvad man lige har 🙂 Grill lammekronerne i ca. 20 minutter. Pak kødet ind og lad det hvile i ca. 15-20 minutter. Vi kan godt lide rosa lammekød, men ikke meget rødt.
Myntedip
Bland det hele sammen, smag evt. til med lidt sødemiddel. Lad det trække i et par timer inden servering.
Serveres med blandet salat.
LCHF tip
Spiser du efter LCHF, så skal du have mere fedt i retten. Brug creme fraiche 38% til dippen og kom en lækker olie over salaten 🙂