Grillet spidskål med franske ærter – fra bogen “Salattøsen”
Denne appetitlige og lækre opskrift kommer fra bogen “Salattøsen”. Bogen er skrevet af Mette Løvbom. Jeg elsker grillet spidskål, så selvfølgelig var det den opskrift jeg skulle vælge 🙂 Dressingen lyder lækker og må afprøves snarest 🙂 Hvis du vil læse en anmeldelse af bogen, så finder du den lige her – Boganmeldelse af Salattøsen
Grillet spidskål med franske ærter
2 små spidskål
1 dl græskarkerner
1 bakke ærter
1 rødløg
2 spsk koldpresset
olivenolie
skal af 1 øko-citron
lidt mynteblade til anretning
havsalt og friskkværnet
peber
Citronolie
1 rødløg i tynde strimler
1 tsk skal af øko-citron i strimler
1 hel myntestængel
2 dl koldpresset olivenolie
Fjern evt. kedelige yderblade på spidskålene og del dem i kvarter på langs. Grill dem på en meget varm grillpande eller på en grillrist i min. 5 minutter på de to inderste sider – de må godt blive let brændte. Rist græskarkernerne på panden, til de popper. Drys lidt flagesalt over. Bælg ærterne. Pil rødløget og hak det i fine tern. Varm panden op og tilsæt olivenolien. Steg rødløget kort, til det bliver blødt, kom ærterne ved og steg i et par minutter, til de tager farve. Krydr blandingen med salt og peber. Anret spidskålene med den skarpe side opad. Hæld 1 dl citronolie over og krydr med havsalt og groft peber. Hæld ærte- og løgblandingen over og drys til sidst med græskarkerner. Pynt eventuelt til sidst med lidt friske mynteblade og citronskal i strimler.
Citronolie
Pil og snit løget i ringe. Riv skallen af citronen. Læg mynte, citronskal og rødløg i en glasflaske og hæld olien over. Lad olien stå og trække i et par dage et køligt sted, inden du tager den i brug. Olien holder sig et par måneder ved stuetemperatur.