Hveder a la PCO

Hveder a la PCO

 

På fredag er det Bededag og det betyder jo hveder. En efterspørgsel fra en læser, har sat mig igang med at lave en opskrift på hveder. Og jeg må sige at de blev gode. Uhm, sidder i øjeblikket og spiser en med smør på – kan varmt anbefales:-) De var nemme at lave og smagen er rigtig god. Selvfølgelig er det ikke som dem man køber, men smagen er der. Og jeg vil faktisk hellere have disse. Synes ofte at de købte er så kedelige. De her er luftige, bløde og smager herligt af kardemomme.[password-protect]Vi fik dem skåret over i to og ristet på brødristren. Det var rigtig godt.

Hveder a la PCO

3 Æg
1 spsk. Sukrin
2 Spsk Skallin/Husk
1/2 dl Mælk
1 spks. Olie (jeg brugte rapsolie)
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Kardemomme
2 dl. Mandler (malet til fint mel)
1 dl. Kamutmel
lidt salt

Pisk æg og sukrin til en cremet luftig masse. Tilsæt skallin, salt, olie, bagepulver og kardemomme. Der efter mælk, Kamutmel og mandelmel. Pisk det godt sammen. Hæld det i 8 smurte muffinsforme og bag dem i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter.[/password-protect]

.

17 thoughts on “Hveder a la PCO

  1. Fedt!!!! De skal laves 🙂 Du ved tilfældigvis ikke lige hvor mange gram mandelmel der skal i? (fremfor dl)

  2. lyder meget lækkert! Faldt over at du skrev at der havde været en efterspørgelse på en opskrift… jeg syntes at det ville være meget lækkert med en opskrift på kammerjunker – vi går jo sommeren i møde;)

  3. Har lige prøvet at bage dem, men de hævede slet ikke.
    Desuden var dejen ret tyk og jeg måtte derfor trille små kugler i stedet for at hælde det i formene.

    Hvad har jeg gjort forkert??

    1. Hej Mia
      Du kan sagtens erstatte med perfect fit:-)

      Jeg fik altså trykket forkert. Dit indlæg har selvfølgelig ikke fået tumps down. Jeg kan desværre ikke fjerne det igen. Det er jeg altså ked af.

  4. hvad mener du med at bygmel ikke længere er pco venligt? hvor kan man se hvilket mel som er pco venligt?

    glæder mig til at bage dem, elsker hveder:)

  5. Hej
    Jeg prøvede at lave disse men det blev slet ikke gode, de var tørrer og faldt helt fra hinanden 🙁
    Findes der flere forskellinge Kamult mel typper?
    Jeg bruger altid den med fuldkorn, men jeg syns ikke min dej hænger sammen når jeg bruger det….
    Hvad gør jeg forkert?

  6. Hvad mon det er jeg gør galt, mine ender ikke op som på billedet, de hæver ikke engang :-((((( Jeg har efterhånden prøvet at bage mange PCO brød, men intet bliver godt – ikke at jeg tvivler på opskriften, tvivler mere på mine bage evner 🙁 – Jeg bruger købt mandelmel, er det måske en fejl?

    Kh Bolette

  7. jamen sikke da noget. Tænker at hvis du bruger mandelmel til disse, så er det helt sikkert der fejlen ligger. Købt mandelmel er dehydret og suger meget væske. Så hvis man bruger samme mængde som det der står her i opskriften, så vil det blive alt for tørt.

    Mit bedste råd er at følge opskrifterne 100% med alle ingredienser:-)

  8. Nøj hvor er de lækre <3 Tusind tak Nina. Jeg er altid lidt skeptisk når der skal æg i for jeg bryder mig ikke om at mit brød smager af æg. Jeg nøjedes derfor med halv portion men det gør jeg da ikke næste gang! Disse bliver mine nye yndlings weekend morgenboller. Blot en ting jeg undre mig over. Dine er meget lyse indeni hvorimod mine ser mere grove ud. Smutter du mandlerne først og bruger du måske bagehusk?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *