Hvide asparges med grønne friske mandler og hollandaise.
En virkelig forårsret, der er helt igennem fantastisk 🙂 Jeg var på Bazar Vest i Århus og fik fat i nogle rigtig gode råvarer. Frisk nye hvide asparges er jo bare det bedste 🙂 Jeg fandt også en råvarer som jeg aldrig har prøvet før. Nemlig friske grønne mandler. De kan bruges i salater eller som en snack med salt. Man spiser hele mandlen med skal og det hele 😉 Mandlen inden i er helt blød. Hvis den bliver hård er det for sent at bruge mandlen på denne måde.
De friske grønne mandler er en lidt anderledens oplevelse. De er syrlige og jeg synes de passer bedst i en salat. En sjov oplevelse 🙂 Især pga. den lodne skal 🙂 Det er skønt at få lidt andre råvarer end dem man lige kender og bruger i hverdagen. Jeg ville ønske at vi her i Holbæk havde tilsvarende Bazar 😉
Hvide asparges med grønne friske mandler
og hollandaisesauce
-2 personer
8-12 hvide asparges
1 romainesalat
1 håndfuld friske grønne mandler
salt
Hollandaisesauce
250 g smør
3 æggeblommer
2 spsk. citronsaft
2 spsk. hvidvin
salt og peber
Salat
Skyl salaten og skær den ud. Skyl de grønne mandler og skær dem i skiver. Bland salaten sammen.
Asparges
Skyl og rens de hvide asparges. Du skal skrælle dem fra hovedet (hovedet skal ikke skrælles) og ned. Knæk det nederste af stænglen. Kog de hvide asparges i let saltet vand. (Jeg kommer de knækkede bundstykker med og gemmer kogevandet til en god aspargessuppe – undgå madspild). De skal koge 3-4 minutter.
Hollandaisesauce
Lige inden servering kan du lave din sauce. Varm æggeblommer, citronsaften og hvidvinen lidt op. Tilsæt den klaret smør (smør der er smeltet langsomt – og ikke det grumset nederst i gryden). Og så skal der piskes. Pisk til du har den rette konsistens. Det er lidt nemmere at styre over et vandbad. Men er du uheldig og saucen skiller, så tilsæt 2-3 spsk iskoldt vand og pisk igen. Saucen serveres med det samme.
PCOliv.dk