Idas fødselsdagslagkage – fra Frk. Skrump
Hip, Hip Hurra – Tillykke kære Ida. Ida skriver selv “Man bliver da aldrig for gammel til lagkage, vel? ;-)” Og nej, det gør man ikke. Specielt ikke når den ser så lækker ud:-)
Idas fødselsdagslagkage
Ingredienser:
Lagkagebunde:
200 g mandelmel (jeg brugte afskallede mandler)
100 g cashewnødder, malet til mel
75 g Perfect Fit eller Frk Skrump Bagesød (eller 100 g Suvida Bagemiddel)
5 g HUSK eller Skallin
15 g Kokosfibre (eller 5 g ekstra HUSK/Skallin)
1 tsk bagepulver
1½ tsk vaniljepulver
Revet skal fra 1 økologisk citron + saft fra en
½ 6 æg
½ dl smagsneutral rapsolie
Fyld:
300 g rabarber
4 dl piskefløde
Topping:
150 g Suvida flordrys + 3 spsk vand
Fremgangsmåde:
Lagekagebunde:
Bland mandelmel, cashewmel, Perfect Fit, HUSK, kokosfibre, bagepulver og vanilje sammen. Tilsæt dernæst citron, æg og olie. Bland dejen godt sammen. Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 150 grader varmluftovn i 40-45 minutter. Lad kagen køle af. Flæk kagen, så du får 2 lagkagebunde. Brug en kniv smurt med lidt olie, så kagen ikke hænger fast.
Fyld:
Rens rabarber og skær dem ud i 1½ cm’s stykker. Kog dem i ½ dl vand under låg i ca. 10 minutter. Smag til med flydende Stevia.
Pisk fløden til skum. Smør den ene lagkagebund med rabarbarkompotten og dernæst lidt af flødeskummen – resten skal du bruge til at pynte med. Smør den anden lagkagebund med glasur lavet af Suvida Flordrys og vand. Kom bunden med glasur ovenpå bunden med rabarbarkompot. Pynt til sidst med flødeskum på siden af kagen.
Af Ida Lysdahl Fahrenholtz, www.netslank.dk©