Jordbærtærte på grillen – uden mel og sukker
Mums for en lækker kage og så er den lavet på en grill (min nye lækre Outdoorchef Ascona). Det var en helt fantastisk lækker bid. Men det startede faktisk fordi jeg skulle afprøve om sælgeren af grillen nu også havde ret – “Du kan lave alt på den her grill, på nær is”. Ja, ja tænkte jeg, men han havde ret;-)
Jeg har faktisk også bagt brød på grillen. Godt nok ikke PCOvenligt men det skal nok komme. I kan jo godt se brødet.
Så jeg er faktisk tilbøjelig til at give sælgeren ret – man kan lave alt. Jeg har også lavet en sammenkogt ret (den får I en anden gang), så ja – alt kan laves på den grill. NÅ, men det var jo jordbærtærten vi kom fra.
Kage bliver jo nok aldrig sundt, næsten hvordan man vender og drejer det. Men man kan lave den så vi ikke reagere på det. Så får vi måske for meget fedt den dag, men hellere det:-) Sådan vælger jeg at gøre:-) Faktisk er det rigtig længe siden at jeg har haft en kageopskrift på bloggen, fordi jeg ikke har fået kage. Men nu skulle det være og selvfølgelig med min ynglings kage – jordbærkage.
Jeg har lavet beregningen i to forskellige udgaver og kagen kan selvfølgelig også laves i en almindelig ovn;-) Hvis du spiser 1/4 af denne kage er det 274 kcal. Det er vist ok, for at synde 😉
Jeg vil også lige minde om den nye Facebook gruppe – PCO Danmark. Her er mange gode informationer, diskussioner, inspiration og en del hygge at hente:-)
Jordbærtærte på grillen.
2 æg
1 dl minimælk
1/2 dl. smeltet smør
2 dl Mandelmel fra Funktionel mad
1/2 dl Sukrin+
1 tsk. vanilje
1 tsk. bagepulver
3 dråber mandelessens
300 g Jordbær
250 g Milda til piskning eller piskefløde
1 tsk vanilje
1 spsk Sukrin+
Pisk æg og sukrin+ tykt. Tilsæt mælk, smør, mandelmel, mandelessens, vanilje og bagepulver. Rør det godt sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter. Smør en form ca. 23 cm i diameter og hæld dejen i. Sæt den på grillen og stil grillen på 2 (altså ikke fuld varme). Lad kagen bage i ca. 10-15 minutter. Men hold øje med den. Hvis du bager i en almindelig ovn så er det ved 200 grader:-)
Pisk milda eller piskefløde til skum. Tilsæt sukrin og vanilje. Fint hak halvdelen af jordbærrene og vend dem i skummet. Læg det på den afkølet kagebund og pynt med resten af jordbærrene.
Tip. Læg evt. lidt chokolade på den varme kage og smør det ud.
Energiberegning med piskefløde. 650 g, 1510 kcal. 7% kulhydrat, 84% fedt, 9% protein.
Energiberegning med Milda til piskning 15%. 650 g, 1094 kcal. 10% kulhydrat, 78% fedt, 12% protein.
Det lyder lækkert – skal helt sikkert prøves.. Jeg tænker at hvis man vil spare lidt på fedtet og gerne vil have flere proteiner i – kan man jo erstatte det halve af flødeskummet med skyr.. Stadig blande det sammen, så man får den lækre luftige creme..
Hilsen Tanya
Har lige bagte denne grundopskrift med nye rabarber fra haven, det er rigtig godt 🙂
Uhm, lyder lækkert med rabarber 🙂 God ide.
Kan bunden bages dagen før? Min mor hr nemlig fødselsdag på fredag og ville bruge den der. Tænker bare om bagetiden skal være længere i ovn?
Bagetiden burde være den samme 🙂 Og du kan sagtens bage bunden dagen før 🙂