Kamut brød
Lækkert, luftigt og saftigt brød. Det er fast inventar i køkkenet og hele familien spiser det. Jeg laver gerne dobbelt potion og fryser to af brødene ned. Så er der altid brød i huset. Smager skønt med ost, syltetøj og pålæg på.
Kamut brød
(to brød)
6 dl. koldt Vand
10 g. Gær
1 spsk. Sukrin eller andet sødestof
2 tsk. Salt
2 spsk. Olie
ca. 1 kg. Kamut mel.
Put vandet i en skål. Tilsæt gær, sukrin, olie og salt. Opløs gæren. Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem. Læg dejen i to smurte forme. Formene stilles i køleskabet i 12-24 timer. Derefter tages de ud og stilles lunt i ca. 2 timer. De skal hæve til dobbelt størrelse. Bages i ovnen i ca. 25 minutter ved 220 grader.
Tip
Smager fantastisk med valnødder i eller andre nødder. Prøv også at tilsætte solsikkekerner eller græskarkerner.
.
De her lavede jeg i weekenden. Lækre må jeg sige. Dejligt med blødt brød, som ikke skal tygges for meget. Tror jeg vil prøve med nogle valnødder i næste gang. Dejlig blog du har lavet her.
Lækkert brød! Jeg synes bare ikke helt det hævede til dobbelt størrelse, men jeg lavede det heller ikke i en form 🙂
Jeg gik ud fra at siruppen skulle i dejen, er det en forglemmelse i opskriften?
De smagte super dejligt med pålæg på, eller bare lune med smør, nam nam!!! 🙂
Ja, Sukrin skal i dejen. Skriver det lige ind i opskriften, for det er da en forglemmelse:-)
Jeg har lige lavet min første dej til Kamutbrød.
Jeg glæder mig rigtig meget til at smage :o)
Er der nogen, der evt har erfaring med at lave boller af denne dej?
Tror dejen er for flydende. Men måske hvis man tilsætter lidt mere Kamutmel, kan det lade sig gøre?
Det må jeg prøve 🙂
Tak – og tak for en god side om PCO osv. 😉
Min dej var overhovedet ikke flydende, tvært i mod, blev nød til at tilsætte lidt mere vand for at få det sidste mel samlet op.
Men jeg synes heller ikke de hævede ret meget, må prøve at lade dem stå lidt længere ude i ‘varmen’ næste gang jeg skal bage dem. Men tror sagtens man kan bage boller af dem.
Skal der egentlig husk/skallin i denne dej? Mine brød ligner nemlig slet ikke dine. Dine ser meget luftigt ud, mine blev meget kompakte
I øvrigt kom jeg birkes på, det kan vi godt li herhjemme og synes det blev godt
Dorte, jeg er glad for at de blev gode:-) Jeg kommer ikke skallin i disse når jeg laver dem. Har lavet dem mange gange:-) Og de ser ens ud hver gang. Det er vigtigt at overholde hævetiderne. Især den ude i varmen:-)