Ketchup – af Rikke Andersen
Jeg har længe gået med planer om at skulle lave en lækker ketchup til jer, men så fandt jeg denne opskrift fra Rikke i min mailbox i går. Det var jo ganske belejligt:) Tak Rikke for at trylle endnu engang 🙂 Rikke skriver at denne ketchup er mild og børnevenlig.
Ketchup – af Rikke Andersen
1 stort glas eller to små som den på billedet
1 løg
500 gram store tomater
1 æble skrællet
3 tsk surkin
1/2 dl æbleeddike
2 stjerneanis
210 g. Tomatpuré
2 tsk. Mild paprika
2 spsk. Oliven olie
Lidt salt og peber
Løg, æbler, tomater skæres i grove tern. Lægges i et ovnfast fad gerne med låg, sammen med resten af ingredienserne. Blandes sammen. Bages ved 160 grader i ca 1 time. Tag stjerneanis op .Derefter blendes det hele til en ens artet konsistent. Smages til.
Sigt det igennem en grov masket sigte, brug en ske til at få pureen igennem. Hældes på rene skålet glas. Opbevares i køleskabet.
Dejligt med en børnevenlig ketchup opskrift, den glæder jeg mig til at afprøve 🙂
Hvor længe kan sådan et glas ketchup holde sig i køleskabet?
Mvh Karina